SØRREISA: Sørreisa sykehjem har tre avdelinger hvor to avdelinger har åtte beboere og en avdeling har elleve. Ni av de elleve er fastboende og det er også de som er berørt av det manglende alarmsystemet.

- Reparatører har vært innom og ordnet feilen i anlegget til de to avdelingene med åtte beboere, forteller enhetsleder Bodil Hansen til Folkebladet.no.

Feilen i anlegget til avdelingen med elleve beboere har ikke latt seg utbedre og derfor står de nå uten sykesignal-anlegg

- Har døra på gløtt

Etter det Folkebladet erfarer er det flere pårørende som frustrerer over situasjonen. Det forstår Hansen godt, men å kalle det uforsvarlig, blir for henne ikke naturlig.

Sykehjemmet har løst situasjonen med å ha dørene på gløtt slik at pasientene klarer å formidle det de vil til en hver tid ved å rope.

I tillegg til det, går personalet ifølge henne oftere runder i avdelingen for å fange opp beboere som har behov for hjelp.

- Det hadde vært uforsvarlig hvis vi ikke hadde satt i gang tiltak, forteller enhetslederen.

Er du pårørende? Fortell oss hva du mener her!

- Tryggheten satt på prøve

Det har per dags dato ifølge henne ikke forekommet noen uheldige situasjoner, og det har ikke vært rapportert noen avvik.

- De ansatte kjenner pasientene veldig godt. De vet behovene som er til stede og de følger veldig godt opp, sier hun.

I så måte er det viktig for henne å påpeke at pasientene ikke får hjelp noe senere enn før lynnedslaget i august.

- Men jeg forstår at når alarmsystemet blir borte, kan tryggheten til de som sitter hjemme bli satt på prøve, sier hun og legger til:

- Dette tar vi på det største alvor og vi jobber iherdig med å få løst problemet.

Tidskrevende

I tillegg til de tre sykehjemsavdelingene er det en avdeling med elleve heldøgns omsorgsboliger. Beboerne som bor der, er å regne som hjemmeboende og kommunen jobber med å få på plass trygghetsalarmer til disse.

- De som bor på omsorgsavdelingen bor som de ville gjort hjemme, mens de som holder til på sykehjemsiden er mer avhengig av tilsyn, presiserer hun.

Tiltakene som enhetslederen har iverksatt er ifølge henne forsvarlig.

- Å ivareta pasientens ve og vel, er svært viktig og det føler jeg at vi har klart, forteller Hansen.

- Hvor lang tid tror du det vil ta før alarmsystemet er funksjonelt igjen?

- Det er vanskelig å si, men jeg håper det skjer ganske kjapt, men ting skal ut på anbud og det er snakk om mye penger. Derfor vil det nok ta litt tid, tror hun.

(Folkebladet.no)