HUSØY: Senjahav AS eier tre fiskebåter, «Dunøy», «Solstrand» og «Fortuna». Nå skal førstnevnte byttes ut for å gjøre plass til nye krefter. Rolf Bjørnar Tøllefsen, daglig leder for rederikontoret til Senjahav på Husøy, forteller om det nye kjøpet.

– Det er her snakk om en 22 meter lang kystbåt, betydelig større enn den gamle båten. Planen er at båten skal drifte fra Husøy med garn, forteller Tøllefsen til Folkebladet.

Godt kjøp

Selv om båten ikke er av det nyeste slaget, så slår Tøllefsen fast at det var et godt kjøp de gjorde.

– Båten er fra 1988, så det er ikke en ny båt, men vi er veldig fornøyd med handelen. Det er blant annet større kapasitet, og bedre arbeidsvilkår på den nye båten. I tillegg har vi hatt den på verksted i hele sommer, så vi har gjort store utskiftinger. Ny motor og omgjøring fra linedrift til garndrift er noe av det som har blitt gjort.

Planlegging

Tøllefsen drar frem det økonomiske aspektet når det blir spurt om hvorfor det ikke har blitt kjøpt en helt ny båt, i stedet for en brukt. En ny båt av samme sort som nyinnkjøpet til Senjahav AS kan fort komme opp i 60 millioner kroner.

Han vil ikke fortelle hvor mye båten deres kostet, men understreker at de har fått mye for pengene. Tøllefsen nevner også at de planlegger mer for fremtiden.

(Folkebladet.no)