BRØSTADBOTN: I løpet av kort tid skal ventetiden være over for de som ble rammet av konkursen i Dyrøy Vekst for ett år siden.

Egna oppgaver

- Vi har skrevet avtale med NAV der vi oppretter åtte plasser i Dyrøy. Dyrøy har jo hele tiden vært klar på at plassene må etableres i kommunen, sier daglig leder John Kenneth Overgård i Astafjord Vekst AS.

Det betyr at de fleste plassene må være klare i løpet av oktober. Overgård forteller videre at de allerede har en person ved en plass i Dyrøy.

- Det er en balansegang i forhold til at deltakerne ikke skal vente for lenge og at vi får en god oppstart. Vi jobber nå med å finne egna oppgaver for deltakere som er interessert. Vi ser da på den enkeltes behov. Vi ønsker å treffe best mulig, sier han.

- Men vi forhandler også med andre næringsaktører i forhold til et samarbeid fremover. I tillegg har vi utlyst en stilling som avdelingsleder i Dyrøy. Så for vi se det an, sier han.

Leie lokaler

- Hva med lokaler i Dyrøy?

- Vi har mulighet i Dyrøy Utleiebygg, da på kort sikt. Så ser på andre lokaler også, sier han.

- Kan det bli aktuelt å bygge nytt?

- Nei, det er nok ikke aktuelt, svarer Overgård.

- Kan det bli snakk om flere ordinære arbeidsplasser i Dyrøy?

- Om det blir flere deltakere kan det bli aktuelt. Men det må vi se på etterhvert, sier han.

Dyrøy er den fjerde medlemskommunen i Astafjord Vekst i selskap med Lavangen, Salangen og Gratangen. Grovt sett koster medlemsskapet årlig 600.000 kroner for hver kommune.

- Dette er jo ikke snakk om stort mer enn lønn til en person. Noen mener jo at dette er snakk om subsidiering, men jeg ser det slik at vi selger kompetansetjenester, og det koster penger, sier han.

Skal fordele

- Er det en styrke for bedriften at også Dyrøy er med?

- Ja, det er det. Jeg vet jo at Dyrøy tidligere har vært ønska som medlemskommune. Vi ser at det er bedre å være stor og at vi dekker et større område. Det vil også gi en enda større faglighet i bedriften. Dyrøy får bare en ansatt i første omgang. Lavangen har åtte ansatte og 20 deltakere. De får mye for pengene. Men vi har som mål å fordele dette bedre i mellom kommunene fremover, sier han.