ØVERBOTN: Næringslivsdagen i Tranøy går av stabelen 25. september i forbindelse med forskningsdagene i Midt-Troms. I den anledning settes en hel dag av der næringslivsaktører og andre interesserte kan samles på Sážža Senja natur- og kultursenter i Øverbotn.

– Vi ønsker med dette å bidra til å opplyse om alt det spennende som skjer i kommunen, og kanskje til at næringslivsaktørene blir mer kjent med hverandre, sier Inger Andreassen, prosjektleder i Tranøy kommune.

Kommunen samarbeider med Ånderdalen Nasjonalparkstyre og natur- og kultursenteret om arrangementet.

Mye på programmet

På forhånd er en rekke aktører invitert til å holde innlegg i løpet av næringslivsdagen.

• Juan Mantero fra Safe-R skal fortelle om satsing på boligbygging i Tranøy.

• Jonny Nikolaisen fra Senja akvakultursenter skal fortelle om den nye aktiviteten på Rubbestad.

• Bjørn Hemre fra Troms Stamfiskstasjon skal fortelle om nytt settefisk anlegg i Gjøvik.

• Jostein Edvardsen skal holde et innlegg om nybutikken på Stonglandseidet.

• Inger Andreassen skal presentere prosjektet ”Stedsutvikling i Tranøy”.

• I tillegg skal det være en presentasjon av aktiviteten ved Sážža Senja natur- og kultursenter.

– Ikke hver dag

– Hva er målet med næringslivsdagen?

– Målet er å gjøre aktørene oppmerksomme på hverandre, og lage en møteplass for dem. Samtidig handler det om å vise utad alt det spennende som skjer i Tranøy, noe som kan være interessant for de som bor i kommunen og også de som er interessert i å flytte hit, sier Andreassen.

Hun peker på de to store akvakultursatsingene i kommunen, som hun mener kanskje er spesielt spennende for mange å få vite mer om.

– I Rubbestad holder man på å bygge opp produksjon, og i Gjøvika skal det bygges ut et helt nytt og flott smoltanlegg. Det er ikke hver dag at vi har to slike storsatsinger i Tranøy, understreker Andreassen.

Et eget prosjekt

Litt av bakgrunnen til initiativet til næringslivsdagen er også at Tranøy for øyeblikket deltar i et småkommuneprosjekt.

I den anledning har kommunen fått midler fra staten for å drive med stedsutvikling, for å bli flinkere med planlegging og for å initiere ting i kommunen. I så måte var næringslivsdagen midt i blinken, sier Andreassen.

stiller: Jonny Nikolaisen (t.v.) stiller på næringslivsdagen for å fortelle om aktiviteten på Rubbestad. Foto: Stian Andre Lund Foto: Stian Andre Lund