SKALAND: I forbindelse med at forskningsdagene holdt seminaret «Til barnets beste i et flerkulturelt samfunn» var Berg voksenopplæring engasjert for å lage fargerik kafe

Når dette seminaret ble holdt på Skaland, var det nok ikke tilfeldig, for Berg kommune har for tiden om lag 65 mennesker med fremmedkulturell bakgrunn boende hos seg.

Rundt 40 personer var tilstede på seminaret, der fungerende fylkesmann i Troms, Bård M. Pedersen, var konferansier. Foredragsholdere var Ingvild Moe Larsen fra Hero Mottak, som snakket om barnehage og kommunikasjon med barn , Bente Astad fra UDI, som holdt innledningen «Mottak- opplæring i første fase, Musa Andersen fra Setermoen Mottak, som snakket om det å være ny i Norge og om møtet med barnehage og skole og Camilla Lauritzen fra Universitetet i Tromsø snakket om «Barns psykiske helse i asylmottak.

Etter hver innledningsbolk var det anledning til å stille spørsmål og gi kommentarer. Mange i forsamlinga kom med utfyllende innlegg og erfaringer fra arbeid med innvandrere og innvandrerbarn.

Mens seminaret pågikk var det hektisk aktivitet på kjøkkenet, der de forskjellige arbeidsgruppene skulle få maten ferdig til slutten av seminaret. Da var både seminardeltakere og bygdefolk bedt inn, for å smake på fremmed mat og for å treffe sine nye sambygdinger.

(Folkebladet.no)