FINNSNES: En rapport fra Arbeidstilsynet avdekker at brannstasjonen på Finnsnes ikke møter kravene som settes for hygiene per dags dato, og krever at noe blir gjort. Rapporten lå til grunne for at det ble innkalt til et strategisk møte mellom brannsjefen og Lenvik kommune for å løse situasjonen. Brannsjef Arnstein Smevik sier at en renovering blir dyrt for kommunen.

- En ekstern konsulent kom til oss, og utformet en rapport som informerte om at vi ikke møter kravet til hygiene. Konklusjonen hans var at vi måtte få på plass en totalrenovering. Problemet er at en slik renovering blir fryktelig dyrt, sier Smevik til Folkebladet.

Renovering eller nybygg

- Vi diskuterte hva som skjer videre. Etter noen vurderinger fant vi ut at et alternativ til renovering er å bygge et nybygg, fortsetter Smevik.

Arbeidstilsynet har i utgangspunktet satt en frist på hvor lenge prosjektet kan ta før de reagerer. Fristen er på to år, og reaksjonene kan komme i form av tvangsmulkt. Lenvik kommune har søkt om utvidelse på denne fristen.

- Vi har søkt til Arbeidstilsynet om utsettelse av fristen som de har satt, slik at vi kan se på andre alternativer enn renovering, som å bygge et helt nytt bygg.

Reprise?

18. februar skrev Folkebladet om at Lenvik kommune slapp unna skrekken med tvangsmulkt fra Arbeidstilsynet. Om de lokale politiske maktene ikke kommer til enighet med Arbeidstilsynet nå, kan dette fort bli en reprise. Kommunalsjef Geir Fredriksen  sier at de ser på flere alternativer for å løse floken som har oppstått.

- Saken er kort fortalt at vi først ville renovere det gamle brannbygget. Men etter en ny vurdering så fant vi ut at renoveringa blir dyrere enn vi først forutsatte. Så nå søkes det om muligheten til å forlenge fristen som Arbeidstilsynet har satt til 2016, så vi kan se på andre alternativer. Og med andre alternativer menes det et nybygg. Hvis vi ikke får denne forlengingen, så må vi renovere det gamle bygget,