BARDUFOSS: Ikke uventet topper Steffen Jakobsen lista til Målselv Ap foran kommunevalget neste høst. 27-åringen kan bli den yngste ordføreren Målselv har hatt, og sier han er klar til å overta ordførerklubba fra Helene Rognli (H) hvis muligheten byr seg.

På forhånd hadde Målselv Ap tre ordførerkandidater å velge mellom. Jakobsen, Nils Foshaug, og tidligere ordfører Viggo Fossum. Det var imidlertid ingen tvil om hvem Ap ville ha. Av de 19 forslagene som kom inn på partiets ordførerkandidat fikk Jakobsen desidert flest stemmer.

Klar

– Jeg gikk noen runder med meg selv da jeg ble forespurt og ja, jeg er klar. Da er det jo også hyggelig å bli innstilt på førsteplass på lista, sier Jakobsen.

– Jeg føler jeg har fått den erfaringen som skal til og jeg lar meg ikke skremme av utsiktene til å bli Målselvs nye ordfører. Det er bare positivt. Vi har jo også et veldig godt team som står på lista vår, både i alder og kjønn, sier Jakobsen.

Det er fortsatt et forbehold til den endelige listen fordi nominasjonskomiteens forslag skal behandles i et nominasjonsmøte i Målselv Ap 20. oktober. Foruten Jakobsen inneholder lista Liv Helland Olsen på andreplass, Nils Foshaug på tredje, Lena Lange på fjerde og Stig Magne Hagen på femteplass. Listen inneholder totalt 27 navn.

Verdt å merke seg at en av Aps ordførerkandidater, Viggo Fossum, ikke står på lista.

– Det er jobbsituasjonen min i Tromsø som gjør det vanskelig å pendle. Jeg vet heller ikke om jeg er ordførerkandidat lenger, for jeg har en fast og trygg jobb idag, sier Fossum.

Åpent

– Det betyr ikke at Fossum ikke kan bli foreslått på nominasjonsmøtet 20. oktober. Jeg regner med at det kommer flere forslag og slik jeg ser det er møtet helt åpent, Vi ble enige om at resultatet av høringene skulle være avgjørende for vårt listeforslag, sier leder av nominasjonskomiteen, Kenneth Angel.