TROMSØ: -Det er kjempeartig å bli nominert og vi krysser fingrene for at vi når opp denne gangen, sier en fornøyd Sigrunn Haugli, daglig leder i Kalottspel.

Haugli forteller at Kalottspel er kjent i folkemusikkmiljøene i Norge, men at dette kan løfte festivalen mer fram i lyset.

-Dette kan gjøre at folkemusikk-Norge får øynene enda mer opp for den gode kvaliteten vi har her oppe, slik at flere tar turen nordover. Nominasjonen gjør nok at vi når enda lengre ut, forteller hun.

Prisen på 10.000 kroner deles ut under Folkelarm i Oslo den 27. september.

Kalottspel skal uansett nedover med en delegasjon og delta på bransjetreffet for folkemusikk og innom noen kurs.

Siden 2012 har FolkOrg - organisasjonen for folkemusikk- og folkedans i Norge, delt ut pris til en folkemusikkarrangør som har utmerket seg spesielt. I år har programmering og kunstnerisk profil, publikumsoppslutning, samt evnen til å skape blest, interesse og entusiasme for arrangementene og musikken vært kriterium som har blitt lagt vekt på.

-De nominerte har på hvert sitt vis engasjert og tiltrekt seg både et lokalt publikum og tilreisende i alle aldere. Arrangementene holder høy kunstnerisk kvalitet, har utfordret folkemusikkutøvere i nye prosjekter, og satt opp musikken og dansen på både tradisjonelle og utradisjonelle arenaer. Samtidig har de vært og er sentrale aktører i utviklingen av sine lokale og regionale folkemusikkmiljø, forteller styreleder i FolkOrg, Per Øyvind Tveiten i en pressemelding.

De nominerte til Årets folkemusikkarrangør 2014 er de tre festivalene Førdefestivalen, Kalottspel og Folkemusikkveka på Ål.

(Folkebladet.no)