SJØVEGAN: Oppdrettselskapet i Salangen økte  omsetningen fra nesten 163 millioner kroner året før til over 316 millioner kroner i fjor.

Eventyrlig overskudd

Samtidig gikk Salaks AS ut med et eventyrlig overskudd på nesten 70 millioner mot i overkant av 7 millioner kroner året før.

- Vi er veldig godt fornøyd med dette resultatet. Det kommer godt med for oss som for resten av næringa. Vi kommer til å jobbe oss opp med en økning her og der fremover. Det kommer garantert andre tider. Derfor må vi ha noe å gå på fremover. Vi bruker pengene på nye ting, folk og utstyr. Og vi legg overskuddet på kistebunnen, sier innehaver Odd Bekkeli til Folkebladet.

Bekkeli tar ut ei beskjeden lønn og kjører alt tilbake i selskapet.

- Jeg har det jeg trenger. Jeg behøver ikke mer, kommenterer han.

- Hovedforklaringen på de gode tallene i fjor er jo høye priser på laks. Men en forklaring er også at vi ikke er rammet av sykdommer. Vi har jo henta oss inn etter at vi ble rammet av ILA, fortsetter Bekkeli.

Grønn konsesjon

Helt tilbake i 1979 starta han opp med et lite smoltanlegg i Elvelund. I 1985 starta han opp virksomheten i Rotvika. Salaks AS har i dag fem konsesjoner for laks og ørret. Men de har også fått tildelt en grønn konsesjon.

- Ja, men vi vet ikke når vi kommer i gang med denne. Det er veldig mange som ikke har fått som har anket. Derfor må vi vente, sier han.

Bekkeli var i ferd med å satse mot det russiske markedet da importforbudet kom.

- Russland er jo et stort land med et interessant marked. Vi var med på et prøvetakingsprogram vi har brukt masse penger på. De russiske myndighetene har langt tøffere krav enn de norske. Men når denne importstoppen kom måtte vi sette alt på vent, forteller han.

I flere kommuner

I årsberetningen kommer det frem at Salaks AS har totalt 32 ansatte, 28 menn og fire kvinner. Sykefraværet var totalt 60 dager mot 62 dager i 2012. Dette utgjør 1,4 prosent av selskapets totale arbeidstid. I 2013 var det ikke registrert skader eller ulykker i selskapet. Salaks AS er lokalisert i Rotvika i Salangen, men har også virksomhet i Lavangen, Sørreisa og Dyrøy.

(Folkebladet.no)