BERG: Prosjektet som kommunen og næringslivet med Arvin Reiertsen i bresjen samarbeider om, går ut på å bygge om hybelhus og leiligheter som har tidligere har tilhørt fiskere, til fullverdige bolighus.

Reiertsen er styreleder for Senja Boligutvikling AS.

- Siden båtene i dag er blitt større og fått gode boforhold om bord, har de tidligere hyblene stått tomme lenge. Nå bygger vi seks leiligheter i et OPS-prosjekt (offentlig-privat-samarbeidsprosjekt), forteller Reiertsen.

Leilighetene er i sin helhet finansiert av Husbanken med en såkalt universal utforming. Det vil si at de skal være tilrettelagt for handikappede og eldre eller vanskeligstilte. Leilighetene bygges i Senjahopen.

- De skal også kunne brukes av flyktninger, sier Reiertsen og legger til:

- Kommunens engasjement er at de er pådriver og garanterer for husleia i 20 år. Etter de kan leilighetene selges videre.

- Medfører optimisme

Leilighetene vil utformes på vel over 80 kvadratmeter.

Reiertsen håper at bygget vil fungere som et slags «signalbygg» som igjen vil medføre optimisme i lokalsamfunnet hvor det ikke i de siste 20 årene har blitt bygget nye bolighus.

- Senjahopen og Berg kommune er unik på den måten at det er mange flere arbeidsplasser enn det er arbeidstakere. Ved å tilrettelegge for boligbygging og bygge boliger i kommunen vil folketallet igjen kunne øke, presiserer han.

Derfor har Reiertsen jobbet med slike husprosjekter opp gjennom årene, og han har flere på lista.

Klart tidlig på nyåret

Allerede er de godt i gang med å rive og ribbe det gamle bygget og etter planen skal byggearbeidet starte innen få uker.

- Leverandørene er lokale firma, og utbyggingen får derfor lokale ringvirkninger, forteller styrelederen.

Målet er å få alt under tak så snart som mulig, slik at boligene kan stå ferdig tidlig på nyåret i 2015.

- Vi skal kjøre på for fullt utover høsten, sier han avslutningsvis.

(Folkebladet.no)

De seks nye leilighetene skal etter planen stå klar tidlig på nyåret. Foto: Tegning