SILSAND: - Vi ble litt forbauset siden ingen ga oss beskjed.

Det forteller May-Iren, som i etterkant selv har vært i kontakt med firmaet Kaizer AS som på sin hjemmeside presenterer taket og takrennene til familien Vikestad som et glansbildearbeid.

– Det var helt tilfeldig at vi kom over det. Først ble vi kanskje litt smigret, siden vi nettopp hadde lagt nytt tak og takrenner. Men så ble vi litt forbauset siden bilder av huset lå ute fra flere vinkler. Det uten at vi var orientert, sier hun.

Firmaet kaller seg selv "Din totalleverandør på tak og fasade" og deres visjon er å være ledende på nettopp det i Norge.

May-Iren tok selv kontakt med de og spurte om det var vanlig prosedyre å knipse bilder av annen manns eiendom, for så å legge det ut som en annonse og tjene penger på det.

- Ikke aktuelt

Det var det ifølge daglig leder ved firmaet ikke, og han tilbydde seg derfor å fjerne bildene umiddelbart.

Det var høsten 2012 at ekteparet la nytt tak og nye takrenner. May-Iren tror derfor at annonsen kan ha ligget ute på nett i nærmere to år.

– Jeg spurte rett ut om vi kunne få kompensert noe av arbeidet, men det var ikke aktuelt, forteller Vikestad.

I dag tenker hun at firmaet Kaizer AS trolig kan ha tjent gode penger på å promotere huset deres som et glansbildearbeid.

– Det er jo et veldig pent tak med fine takrenner, og deres mål er jo å skaffe så mange kunder som mulig, sier hun.

Ifølge henne la de taket selv, mens Troms Takservice la takrennene.

– Vårt hus var også det første huset de la disse på. Da de var her på befaring, spøkte de faktisk også om at de kunne bruke bilder av huset vårt i en annonse, forteller hun.

– Beklager

Daglig leder ved Kaizer AS Trond Kristiansen forteller til Folkebladet.no at de i utgangspunktet må be om tillatelse for å bruke bilder av husene til folk, men at det i dette tilfellet har skjedd en glipp. Og at bildene trolig har ligget ute i nærmere to år.

– Det beklager jeg på det sterkeste. Det er mitt ansvar. I dag har vi fått godkjent alle bildene i våre reklamer, sier han.

– Kan du ikke være med på å kompensere ekteparet med noe?

– I utgangspunktet avviser vi slikt. Vi kompenserer ikke for å bruke bilder som refererer til våre stjerneeksempler, svarer han.

Redusert pris

Etter litt fram og tilbake, bestemmer likevel Kristiansen seg for å være mer ydmyk overfor Vikestad.

– Jeg kan vel være behjelpelig og gi en veldig sterkt redusert pris til ekteparet i fremtiden hvis de ønsker det, sier han og oppfordrer de til å selv ta kontakt med ham slik at han vet hva de vil ha.

– Hva tenker du nå da, May-Iren?

- Dette er jo en positiv overraskelse siden jeg fikk klar beskjed om at kun bildene kunne tas fra nett. Det er ingen sure miner fra min side nå, svarer hun.

(Folkebladet.no)

Huset til May-Iren og Harald Vikestad (innfelt) ble brukt i en takreklame uten at de ble orientert. Nå får de prisreduksjon ved neste kjøp fra leverandøren. Foto: Christian A. Unosen