FINNSNES: Elever fra flere videregående skoler var samlet i Kunnskapsparken på tirsdag, og flere av de unge fikk prøve seg på å presentere noe innen kommunikasjon som de hadde forsket litt på. I tillegg skulle også flere mer livserfarne mennesker med ekspertise innen kommunikasjon si noen ord.

Det hele startet opp med at ordføreren i Sørreisa og regionsrådleder i Midt-Troms, Paul Dahlø, sa noen innledende ord om hvorfor nettopp kommunikasjon er viktig å sette på dagsorden.

Etter hans opptreden, og noen velvalgte ord fra daglig leder på studiesenteret, Vidar Gunnberg, så var det elevenes tur til å snakkes.

Engasjert ungdom

Det ble trukket lapp om hvem som skulle opp først, og den heldige førstemann ble Sondre Setaberget fra Bardufoss Høgtun videregående skole. Phubbing ble fort tema, og er et urovekkende og voksende problem i hverdagen. På første rad mumlet noen av de eldre tilstede. ”Hva er phubbing?”.

- Phubbing er når du sitter på mobilen i stedet for å følge med, fortalte Sondre Setaberget.

Mange bidrag

Både luftforsvaret og en trainee holdt foredrag med en underholdende vri. Elever fra Nordborg og Senja videregående skole, avdeling Finnfjordbotn hadde også representanter som snakket om felt innen kommunikasjon.

Etter en kortere pause holdt Ragnvald Storvoll, doktorgradsstipendiat ved UiT og Jens Ivar Nergaard, professor ved UiT, foredrag om henholdsvis mulighetene for forskning her i nord og forskningens indre rom. Dagens konferanse ble avsluttet med noen passende ord av Nergaard.

- Velkommen til forskninga!(Folkebladet.no)