Finnsnes. – Det var min avdøde bror som kjøpte dette bladet i sin tid. Det er uvisst hvor han kjøpte det, men jeg kan tenke meg at det stammer fra en brukthandelbutikk, forteller han.

Lillebroren til Andreassen har en del blader fra både 90 og 2.000- tallet. Andreassen selv har samla til seg blader fra 70 og 80-tallet.

- Jeg har kanskje om lag 500 pocketer med Donald Duck, forteller han og smiler.

Minnes bestemoren

Selv er Andreassen veldig glad i å lese Donald Duck og har flere ganger lest dette eksakte bladet.

- Dette bladet har nærmere 30 sider med god lesing, og selv om det først ble utgitt i 1964 er jeg ikke spesielt redd for det, men jeg skal likevel passe godt på det.

Bladet som Andreassen sitter på, ble utgitt 16. september i 1964. Samme dag som hans bestemor fylte 60 år.

- Jeg skal nok minnes henne og samtidig ta meg en tur bort på grava i dag, sier han.

– 10.000 kroner i verdi

Til og med blader fra 60- tallet kan Andreassen hoste opp, men da må han ifølge han selv få lov til å lete litt.

- Jeg samler en del, og har overtatt alle de gamle Donald-bladene som søsknene mine hadde. Det skal nok godt gjøres at flere i lokalområdet har akkurat dette bladet, tenker han.

Siden bladet i dag fyller 50 år, tror Andreassen at prislappen vil kunne nærme seg 10.000 kroner for spesielt interesserte.

- I utgangspunktet er det ikke til salgs, men for en god pris kan jeg kanskje vurdere det. Det er nok kun for Donald-interesserte samlere, forteller han.

Flere samlere

Selv om bladet har levd gjennom nesten en hel mannsalder, holder det en god standard og Andreassen har ingen hemmeligheter for å bevare det.

- Det har ligget i en bod stablet opp med andre blader. Det er bare en litt kulinarisk sak som jeg tenkte flere ville vite om, sier han.

Andreassen tror det finnes flere samlere i regionen, men at de nok er litt yngre enn han selv.

- Jeg kjøpte jo for eksempel aldri Donald da jeg var barn, men jeg har faktisk et skall av hele 79-serien liggende et sted, sier han avslutningsvis.

(Folkebladet.no)