FINNSNES: Årets TV–aksjon–tema er «Vann forandrer alt» og ved tidligere år har Lenvik kommune ifølge henne gitt altfor lite, og kommet nest dårligst ut av kommunene i Troms.

– Dette skal forandre seg i år. Vi er gavmilde folk i Lenvik og vi skal bli en kommune med positiv omtale, ikke negativ, sier hun.

Hun understreker at årets TV–aksjon er viktig og den handler om å gi rent vann til en million innbyggere i Haiti, Pakistan, Afghanistan, Tanzania, Sudan, Sør–Sudan, Somalia og Etiopia.

– Vann er livsnødvendig, og det er med på å bidra til at flere landsbyer får bedre framtidsmuligheter. Trygt drikkevann, bedre sanitærforhold og helsesikkerhet er goder en vil kunne høste godt av med bedre vannmuligheter, sier hun.

– Kvinnesak

For Boel Gregussen er årets TV–aksjon også en viktig kvinnesak.

– Damene får oftest ansvar for å skaffe vann og kan måtte gå opp mot 12 timer om dagen for å hente vann til familien. Nå kan unge jenter få muligheten til å gå på skolen istedenfor å måtte bruke tid på å skaffe rent drikkevann, presiserer hun.

I så måte oppfordrer hun næringslivet til å bidra.

– Ved å gå på giverstafett.no kan næringslivet registrere seg som givere og gi et valgfritt beløp. Dette betyr mye for mange, tenker hun.

Bøssebærere

Likeså legger hun til at det i fjor kun var to bedrifter fra Lenvik som bidro til TV–aksjonen. I år forlanger Boel Gregussen at flere blir engasjert.

– Jeg håper at lokale forretninger kan være med å bidra til denne hjertesaken, sier hun.

Hun oppfordrer også innbyggere til å melde seg som bøssebærere.

– Tidligere år har det faktisk vært vanskeligst å få tak i bøssebærere på de mest befolkningstette områdene som Finnsnes og Silsand, sier hun.

Politisk konkurranse

Nytt fra i år er at Boel Gregussen ønsker at alle de politiske organisasjonene skal bidra litt ekstra i TV–aksjonen.

– Jeg oppfordrer de til å engasjere seg som bøssebærere og være med på ulike stunts som arrangeres av TV–aksjon–komiteen. Vi skal skape framtidas positive Lenvik, og det skal vi starte med nå, sier hun.

(Folkebladet.no)