FINNSNES: Den oversendte dokumentasjonen kommer i forbindelse med rennoveringa av DMS. Bjørn Bygg var entreprenør for prosjektet.

Lenviklista har kommet med påstander om grov overfakturering i forbindelse med prosjektet. Kommunestyrepartiet mener det ble utbetalt over en millon kroner i overpris for rennoveringa.

– Godkjent

Totalt ble det gjort 221 større eller mindre endringer underveis i prosjektet. Etter Lenviklistas vurdering, var kun ti av endringene korrekt utført.

– Vi må presisere at alle våre tillegg og endringer ble godkjent av byggeledelsen før faktura ble utstedt, og samtlige er betalt, skriver de til kommunen.

Summen på endringene som ble gjort i prosjektet, skal etter Bjørn Byggs egne tall ha en verdi på 7,4 millioner kroner. Alle disse endringene er lagt ved i dokumentasjonen de har sendt til kommunen.

– Sterk avstand

I rapporten Lenviklista gikk ut med, retta de harde skyts mot kommuneadministrasjon. Lenviklista stilte spørsmål om Bjørn Bygg hadde utnytta en sovende prosjektledelse.

Bjørn Bygg tegner et helt annet bilde.

– Bjørn Bygg ønsker å gi anerkjennelse til kommunens prosjektledelse, som etter vårt syn har håndtert byggesaken på en rask og profesjonell måte, som har bidratt til at overlevering av prosjektet ble foretatt som planlagt, skriver de til kommunen.

– Vi tar sterk avstand til de antydninger og påstander som kommer frem av rapporten fra Lenviklista, mot saksbehandlerne i Lenvik kommune, fortsetter entreprenørselskapet.

– Selsomt seanse

Lenvikordfører Geir-Inge Sivertsen ba om å få oversendt dokumentasjonen fra Bjørn Bygg. Ordførerens ønske om dokumentasjon, kan ses på som et forsøk på å få saken endelig død og begravet.

– Rapporten er et sjeldent sammensurium av udokumenterte påstander, synsing og tøv, og er et forsøk på å fjerne fokus fra varslingssaken som var oppe til behandling i kommunestyret i går. En varslingssak som handler om at Lenviklistas representanter ved gjentatte anledninger har trakassert kommunens ansatte, uttalte ordføreren rett etter Lenviklistas rapport ble fremma i kommunen.

(Folkebladet.no)

Tøv. Geir Inge Sivertsen, ordfører i Lenvik kommune, mener rapporten fra Lenviklista er lite annet enn påstander og tøv. Foto: Maria Holm Simonsen