SOLLIA: Humorfestivalen er over to kvelder og topper seg med revykonkurranse mellom fem revylag på lørdag. Solli Humorfestival er i år for første gang i posisjon til å kvalifisere innslag til NM i revy på Høylandet.

– Vi er utrolig stolte over å få lov til å være den festivalen som direktekvalifiserer fra Troms, sier Isabell Kling.

Masse bra revy

Lørdagen vil inneholde 20 innslag fordelt på fem revylag. de får servere fire innslag hver fordelt på de tre kategoriene monolog, sketsj og musikalsk.

– Det blir masse bra revy derfor må flest mulig komme hit.

Husk på at humor er helseforebyggende, forteller Stig Jenssen.

Fra Midt-Troms kommer Nerbygda fra Målselv, Unglyn fra Sørreisa og arrangørene Sollirevyen. I tillegg kommer Vollanrevyen fra Balsfjord nok en gang, mens fjorårsvinner Malangen ikke hadde mulighet i år. Fra Sør-Troms kommer 16 gale og en rett fra Ibestad.

Høyt nivå

Både Jenssen og Kling var på studietur på Nordnorsk Revyfestival på Ørnes i Nordland. Der opplevde de at flere av revylagene som skal delta på Solli Humorfestival fikk gjeve priser.

– Det sier litt om nivået på revylagene fra Midt-Troms at Nerbygda vant for beste revyvise, mens Nerbygda, Unglyn og Malangen tok tre av fire mulige publikumspriser, smiler Kling.

– Humorfestivalen er eneste mulighet i Troms til å se forskjellige revylag og samtidig få det beste fra hvert revylag, forteller Jenssen.

Løssluppen fredag

Årets revy starter med barnerevyen fredags ettermiddag og fortsetter med ganske løssluppen lek fra scenen på kvelden.

– Det skal være spontanitet og veldig løssluppent på fredag, der ingen instruktør har vært inne og ødelagt, flirer Jenssen.

Etter at revylagene har vist seg fram på scenen fortsetter artighetene i teltet utenfor.

– Vi kjører høy allsangfaktor på fredag i teltet. Det har vært mye sang i teltet tidligere og det blir sikkert like artig i år, smiler Jenssen.

Etter hovedforestillingen på lørdag kveld blir det skikkelig fest på lokalet og Jenssen og Kling lover god feststemning med gode referanser fra de to foregående festivalene.

(Folkebladet.no)