FINNSNES: Rundbordkonferansen er Lenvik kommunes bidrag i forbindelse med Forskningsdagene i Midt-Troms. Konferansen finner sted i Kunnskapsparken på Finnsnes 26. september.

– Hensikten med konferansen er å drøfte hva som skal til for, og hvilke virkemidler som skal brukes for å gjøre Finnsnes og Midt-Troms-regionen mer attraktiv som reisemål, sier næringssjef i Lenvik kommune, Irene Lange Nordahl.

Arctic race

I forbindelse med rundborkonferansen kan det skiltes med en rekke kompetansetunge innledere. Blant andre stiller avdelingsdirektør Geir Solheim fra NHO Reiseliv Nord-Norge, Sveinung Eikeland fra UIT Norges Arktiske Universitet og daglig leder i Arctic Race Of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

– Det er mye som tyder på at vi får vår andel av Arctic Race til neste år. I den anledning er det viktig å diskutere hvordan man skal benytte seg av slike evenementer i reiselivssammenheng, påpeker Nordahl.

Koblinga sjømatnæring og reiseliv er et annet område Nordahl og styreleder i Destinasjon Senja, Stig Stokkland, er opptatt av.

– Bare tenk om vi kunne få turistene til å komme hit for å oppleve skreien på samme måte som man drar til vingårder i Sør-Europa.

I samme åndedrag

Avdelingsdirektør Geir Solheim fra NHO Reiseliv Nord-Norge er ikke i tvil om at det eksisterer et stort reiselivspotensial i Midt-Troms.

– Vi vet at turister liker rundreise og ikke det å reise tur/retur. Her — i aksen Harstad-Finnsnes-Tromsø — med to tilgjengelige flyplasser er det dermed mulighetenes område. Det handler bare om organisering rett og slett, mener Solheim.

Stikkordene han trekker frem i så måte er gode kommunikasjoner, tilbud og fasiliteter.

Målet som legges frem er at Senja og Midt-Troms skal havne på topp fem reiselivsdestinasjoner i Nord-Norge. Og sånn sett nevner i samme åndedrag som destinasjoner som Tromsø, Lofoten, Nordkapp og Lyngen.

– I det siste har vi sett oftere og oftere at bilder fra Senja brukes i forskjellige presentasjoner. Det tar jeg som et tegn på økt interesse, sier Stig Stokkland fra Destinasjon Senja, som mener pilene begynner å peke opp.

(Folkebladet.no)