FINNSNES: Et skip har grunnstøtt i Giusundet tirsdag formiddag. Ifølge kilder Folkebladet har snakket med er det gamle Tromsland som har gått på grunn.

Øyenvitner påstår også at tråleren grunnstøtte hele tre ganger i løpet av en kort periode.

Troms politidistrikt meldte på Twitter ved 10.30-tiden at en russisk tråler har gått på grunn. Ifølge politiet skal det ikke være snakk om noen personskader.

Politiet er på vei ut til båten for å sjekke hva som har skjedd.

Det er brukt i alt 100 millioner kroner på å sikre Finnsnesrenna. Arbeidet har blant annet gått ut på å gjøre leia bredere og dypere.

Politioverbetjent Steingrim Ovesen ved Lenvik lensmannskontor sier til Folkebladet at mannskaper fra politiet har vært ute på båten og gjort rutinemessige etterforskingsskritt.

- Vi kommer til å følge opp saken, men det er ikke mistanke om noe kriminelt, sier Ovesen.

Han forteller videre at det er usikkert hvordan båten skal komme seg av grunnen, men han antyder at det kan bli aktuelt å slepe båten av dersom ikke floa i seg selv kan få båten løs.

Ovesen understreker også at det ikke er oppdaget noen miljøproblemer i forbindelse med grunnstøtinga.

Politioverbetjenten presiserer også at tråleren er hjemmehørende i Litauen, ikke i Russland slik politiet først meldte på Twitter.

(Folkebladet.no)

Tirsdag formiddag grunnstøtte en russisk tråler i Gisundet på Finnsnes. Ifølge øyenvitner skal skipet ha gått på grunn heler tre ganger i løpet av en kort periode. Foto: Chrisyian A. Unosen