KÅRVIKHAMN: Etter 38 år i skolen har lærer Arne Kvaal valgt å gå av. Tirsdag ble han hedra med Norges Vels medalje.

Rektor Olaug Goa Berntsen ønsket nåværende og tidligere lærere ved Kårvik skole velkommen og henvendte seg så til Arne Kvaal.

- Jeg står her på vegne av Lenvik kommune. Det var planlagt at kommunalsjef Rune Hoholm skulle forta utdelingen, men han kunne dessverre ikke komme. Det kunne ikke noen andre fra kommunens øverste ledelse heller og rådmannen ba meg hilse og beklage.

- Respekt

Norges Vels medalje er et hederstegn som deles ut til arbeidstakere som har arbeidd mer en 30 år hos samme arbeidsgiver og du har arbeidd i nesten 40 år for Lenvik kommune. Det er Det Kongelige Selskap for Norges Vel som tildeler medaljen og på denne måten ønsker å synliggjøre og verdsette din innsats. Og Lenvik kommune vil med denne utdelingen være med å synliggjøre og verdsette din innsats for vår kommune. Innsatsen din står det stor respekt av. Du har god grunn til å være stolt av din innsats for Lenvik kommune, sa hun blant annet. Etter en rask oppsummering av hva han har gjort og hvor, så overrakte hun Arne Kvaal medaljen.

- Har trivdes

Arne Kvaal takket så meget og fortalte at han hadde stortrives i jobben fra dag en. Det han satte størst pris på var kontakten med elevene og de mange flotte kollegaene han hadde hatt.

- Det er viktig å trives i klasserommet, men også sosialt. Noe av det jeg også har satt stor pris på, er turene med elvene. Turen til, Oslo for å motta prisen som Norges kuleste lærer var ikke så vest den heller! Ser jeg tilbake på den tiden jeg har vært her, så har jeg hatt 89 foreldremøter, 908 konferansetimer, snakka om den andre verdenskrigen seks ganger, kjørt 93400 kilometer til og fra jobb. Det tilsvarer strekningen Kårvik - Kongo i Afrika og tilbake, sa en smilende Arne Kvaal til alleen munterhet

- Lenvik kommune har vært en meget bra arbeidsgiver og i alle disse årene har jeg bare vært hos skolesjefen fem ganger og på lønningskontoret fire, la han til.

Tidligere rektor Torbjørn Konradsen og lærer Reidun Simonsen hylla også Arne Kvaal.

Etter utdelingen koste man seg med kaffe, rundstykker og kake.

(Folkebladet.no)

Rektor Olaug Goa Berntsen sto for overrekkelsen av medaljen til Arne Kvaal. Foto: Birger Caspersen