SENJAHOPEN: - Jeg gleder meg veldig til å ta båten i bruk. Til denne type båt å være, så synes jeg resultatet er blitt kjempebra, sier skipper Tommy Nilsen på telefon til Folkebladet.no fra Stettin i Polen.

Den nye "Ben-Hur" er bygget i Stettin, og de siste ukene har Nilsen oppholdt seg ved verftet for å følge innspurten på prosjektet. Han er snart klar til å sette kursen heimover til Senja og Senjahopen med nybåten.

- Akkurat nå bæres det om bord redningsutstyr, madrasser og køyeklær. Jeg regner med at vi er klar til å dra på tirsdag eller onsdag, sier Nilsen.

Men naboene hans må nok smøre seg med tålmodighet før de får se den blanke nyskuta til 22 millioner kroner, ved kai i heimbygda. Først skal Nilsen innom Kolvereid for å montere sløyelinje og litt annet "småstæsj" på dekk - som han sier.

- Jeg regner med at vi er heime i Senjahopen i slutten av september. Da skal vi gå på snurrevad etter hyse og annen bifangst. Så blir det å ta sildekvota før jul. Over nyttår skal vi ut på snurrevad igjen.

- Har du fått prøvd nybåten i sjøen?

- Nei, hittil har vi bare gått noen prøveturer opp og ned ei elv her i Stettin, så det blir spennende å komme ut i rom sjø og se hvordan den oppfører seg.

Den nye "Ben-Hur" er bare 14,99 meter lang, men den er hele 6,5 meter bred.

- Det er utrolig fantastisk hva man har fått plass til om bord innafor disse målene, sier Tommy Nilsen.

Nybygget til Tommy Nilsen er bare 14,99 meter langt. Plassenom bord er utnyttet maksimalt og båten er fullpakket av utstyr. Foto: Privat