TAMOKDALEN: I indre deler av Troms våknet folk opp til gjenfrosne bilruter og frostrim på bakken søndag morgen.

- Jeg måtte skrape alle bilrutene før jeg dro på jobb i morges. Men det gjør ingenting. Jeg er mer enn klar for vinteren, sier Solfrid Ramberg som bor i Tamokdalen.

Vakthavende meteorolog Justyna Wodziczko ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø forteller at de målte minus 1,6 grader i Dividalen natt til søndag.

- Det var ikke uventet. Så lenge vi har sol og klarvær er nattefrost helt normalt på denne tida. Da forsvinner solenergien som magasineres i bakken i løpet av dagen, ut i atmosfæren i løpet av natta. Natt til mandag blir det også fare for nattefrost på indre strøk, sier Wodziczko.

Høstvær!

Meteorologen sier at det bare er å nyte godværet søndag og mandag, for fra tirsdag setter høsten definitivt inn med gråvær og regn.

- Fra natt til tirsdag vil det begynne å skye til, og vi venter store mengder nedbør. Det blir ganske så vått. Det skyldes restene av den tropiske stormen "Christobal" som vil bevege seg mellom Nord-Norge og Jan Mayen. Den bringer mye fuktighet med seg, men lite vind. Så det er bare å finne fram gummistøvler og paraply.

Mens temperaturen vil ligge på 13-14 grader mandag til onsdag, ventes det at den vil synke til rundt 8 grader fredag og lørdag.

(Folkebladet.no)

Gjenfrosne bilruter i Tamokdalen i indre Troms natt til søndag. Foto: Solfrid Ramberg