ELVENES, SALANGEN: Et plutselig innfall og litt ryktespredning på Facebook..., vips, så er det plutselig grunnlag for et helt MC-treff.

Det fikk i alle fall Kyrre Tunheim fra Sjøvegan og de andre MC-kompisene hans erfare da de lørdag inviterte likesinnede til et høyst uformelt treff på Elvenes. For en uke siden begynte de å prate om at det kunne være artig med et slikt treff. Idéen ble lagt ut på Facebook, og dermed var snøballen i gang.

Folk på motorsykler og mopeder har strømmet til Elvenes fra fjern og nær lørdag, og på det meste har antall deltakere vært oppe i 30-35. Flesteparten fra Sjøvegan, mens noen hadde tatt turen fra Narvik og Brøstadbotn.

- Lyst å treffes

- Det viser seg at folk har lyst til å treffes. Bortsett fra at vi kjører forbi hverandre av og til, er det sjelden vi samles som dette. Det fantastiske været har nok også hatt sitt å si, sier Dag Halvar Hauge fra Sjøvegan, som sjøl stilte til treffet med sine to Indian motorsykler, den ene en 500 kubikk 37-modell og den andre en 1.200 kubikk 1948-modell. Begge restaurert og fullt kjørbar.

Både veteraner og mer moderne sykler var representert på treffet. På veteransida stiulte Per Dagfinn Pedersen med to Suzuki: En 125 kubikk og en 550 kubikk, begge 1971-modeller.

Yngve Tunheim kom med sin Tempo Panther 1969-modell. En sjelden sak.

- Mange godt voksne har vært innom her. Kjempeartig, sier Hauge.

Flott treffsted

- Elvenes er et genialt samlingssted. Vi har avtalt med eieren Arena Elvenes om å bruke et av toalettbyggene. Det er steike fint her, med blant annet et flott strandområde ved Øvervatn. Her er noen av oss i ferd med å samle rekved for å fyre bål nå i kveldinga. Vi skal kose oss med sosialt samvær og musikk og ta noen pils etterhvert. Noen har satt opp telt og skal overnatte, sier Hauge.

- Kan det tenkes at dette blir et fast, årlig treff i mer formelle former?

- Det må vi se på. Skal vi gjøre noe mer ut av dette, så vil det jo kreve en dugnadsinnsats, og det igjen krever tid.

(Folkebladet.no)

30-35 sykler har vært innom MC- og mopedtreffet på Elvenes. Foto: Morten Dokka