BARDUFOSS: NCC er av Troms fylkeskommune innstilt til å få jobben med å bygge den nye Bardufoss videregående skole på Rustahøgda.

NCC var billigst av de som leverte anbud på jobben med sitt pristilbud på 210 millioner kroner inkludert moms.

- Vi fikk beskjed på fredag om at vi er innstilt til å få oppdraget. Nå er det en klagefrist på 10 dager, så formelt sett vil det gå rundt to uker før vi vet noe endelig. Men vi regner med at vi får oppdraget, ettersom vi er ganske vesentlig mye billigere enn nummer to, sier Svein Arne Sivertsen, som er avdelingsleder for bygg i distrikt nord i NCC.

- Perfekt

Sivertsen sier at det passer NCC perfekt å få dette oppdraget.

- På forsommeren 2015 er vi ferdig med bygging av nye Finnsnes ungdomsskole. Det betyr at vi kan kjøre prosjektorganisasjonen rett over til Bardufoss videregående, hvor byggestart er planlagt startet opp på forsommeren neste år, sier Sivertsen.

- Oppdraget på Rustahøgda betyr også at vi greier å opprettholde produksjonsvolumet vårt i Midt-Troms. Selv om vi har svenske eiere, så anser vi oss for å være en lokal entreprenør. Vi har lokale folk fra Troms som jobber hos oss, og vi bruker lokale underleverandører i den grad de har kapasitet og er konkurransedyktig på pris, sier Sivertsen.

NCC har 16 ansatte i sving ved Finnsnes ungdomsskole, hvorav åtte ingeniører. I tillegg kommer innleide underentreprenører, blant andre Elektrokontakt på elektrisk, Mathiassen på ventilasjon og Åge Nilsen på rør, så totalt er arbeidsstyrken på skolen på 70-80 personer på det meste.

Samspillkontrakt

Svein Arne Sivertsen sier at kontrakten med Troms fylkeskommune om bygging av ny vidergående skole på Rustahøgda, er en såkalt samspillkontrakt. Foreløpig er det ikke tegnet en eneste strek på prosjektet. Hvordan det hele skal bli seende ut, vil skje i et samspill mellom byggherre, arkitekt og entreprenør.

- Denne prosessen starter opp i september og skal munne ut i et forprosjekt som skal forelegges Troms fylkeskommune etter påske i 2015, sier Svein Arne Sivertsen.

(Folkebladet.no)