FINNSNES: Det var Nordlys som først omtalte saken, og i følge dem anmelder Lenvik nå Det Norske Kartselskapet AS til politiet for svindel.

I anmeldelsen til Troms politidistrikt kommer det visstnok frem at Helsetjenesten i kommunen har primo 2014 blitt kontaktet av selskapet som solgte karttjenester.

"Tjenestene selskapet solgte viste seg å være et produkt som allerede var gratis tilgjengelig på internett. Lenvik kommune sa umiddelbart opp avtalen og kundefoholdet ble avsluttet. Selskapet har nå i august prøvd å villede ansatte i kommunen til å "fornye" tjenesten. Rådmannen i Lenvik kommune mener kommunen er utsatt for svindelforsøk/bedrageri" heter det i anmeldelsen ifølge avisen.

- Skruppelløse

Lenvik kommunes informasjonssjef, Anne-May Johnsen, forteller overfor Nordlys at tre forskjellige personer i helsetjenesten nylig har blitt forsøkt lurt av kartselskapet.

- De er helt og holdent skruppelløse. De ringer og påstår at det er en avtale vi har, og at det er proforma å fornye den, sier hun.

Ifølge avisen skal de ansatte ikke gått på lureriet, men det gjorde imidlertid kommuneledelsen.

- Nå har vi fått nok av dette selskapet, og bestemte oss derfor for å statuere et eksempel, forteller Johansen og legger til at det var derfor de anmeldte forholdet.

- Vi forventer ikke noen revolusjon, men vi ønsker og markere at vi har fått nok.

Flere tusenlapper

Flere tusenlapper har trolig blitt kastet bort før kommunen ble oppmerksomme på situasjonen. I januar i år betalte de en sluttfaktura på 8.000 kroner til selskapet.

- Det var mest for å få dem ut av verden at vi prøvde med det gode først, men det fungerte ikke, sier hun til avisen.

Informasjonssjefen forteller at følgende instruks nå gjelder for alle ansatte i kommunen: "Ingenting skal fornøyes!"

(Folkebladet.no)

Anne-May Johansen forteller at kommunen har fått nok av selskapet. Derfor er forholdet nå anmeldt. Foto: Birger Caspersen