Finnsnes: De tre promilleprøvene som ble tatt av mannskapet på hurtigbåten Kistefjell i slutten av juli forblir hemmelige.

Det sier politioverbetjent ved Harstad politikammer, Oddmund Nilsen, til NRK Nordnytt.

Det var i slutten av juli at hurtigbåten ble kansellert på grunn av mannskapsmangel etter opplysninger om at tre av mannskapet ble observert på et utested i Harstad kvelden før.

Rederiet Boreal Transport Nord meldte imidlertid selv for en ukes tid siden at de foreløpige prøvene ga mistanke om brudd på bestemmelsene om pliktmessig avhold.

- Prøvene ble tatt etter initiativ fra selskapet. Boreal har nulltoleranse for bruk av alkohol i tjenesten, og avventer nå resultatet av de endelige prøvene, opplyste selskapet.

- Presset ut

Tre av mannskapet er derfor mistenkt for brudd på loven om pliktmessig avhold. Det var rederiet som meldte fra til politiet, som gjennomførte promillekontrolll. Ifølge NRK Nordnytt skal de tre fra mannskapet inn til nye avhør neste uke.

I kjølvannet av hurtigbåt-kanselleringa kom det flere meldinger om at det eksisterte en fyllekultur i Boreal Transport Nord. Både fra anonyme og fra folk som stod frem.

En av dem som stod frem var Odd Lorentsen. Han følte seg pressa ut av selskapet etter å ha varsla om den angivelige ukultren i selskapet.

- Etter å ha varsla om forholdene gang på gang, oppfordra ledelsen meg om å slutte, hevda han overfor Folkebladet.

Les også: 250 liv i sine hender

- Ingen fyllekultur

Ledelsen i Boreal Transport Nord nekta imidlertid for at det var en fyllekultur i selskapet.

- I den senere tid har det vært mange oppslag i media om alkoholbruk på våre fartøy i Nord-Norge. Dessverre preges oppslagene og karteristikken av uriktige eller mangelfulle fakta, skrev selskapet i et presseskriv.

(Folkebladet.no)