STAVANGER: Lenvik kommune stiller med ordfører Geir-Inge Sivertsen og næringssjef Irene Lange Nordahl på oljemessa i Stavanger (ONS) denne uka. Dette som en del av petro-samarbeidet med Harstad kommune.

– ONS er en av de viktigste arenaene for aktører i nord som ønsker å knytte nettverk inn til petroleumsbransjen. For Lenvik kommune har det derfor stor betydning å delta på messa sammen med oljehovedstaden i nord, Harstad. I løpet av messe-dagene har vi fra Lenvik møtt en rekke sentrale aktører i bransjen sammen med Harstad-delegasjonen, sier ordfører i Lenvik, Geir-Inge Sivertsen i en pressemelding.

Han er klar på at petroleumsnæringa vil være en av de sterkeste vekstnæringene og drivkreftene i landsdelen i tida framover.

– Dette gir mange muligheter, ikke minst for de unge. Det er derfor viktig for vår kommune å være på banen for å knytte kontakter inn mot næringa, sier Sivertsen

Nordnorsk stand

Harstad og Narvik stilte med felles stand på ONS, og Lenvik kommune deltok sammen med aktørene fra disse byene på messa.

– Det er svært positivt at hele Nord-Norge er samlet på et felles område. Det markerer landsdelen og bedriftene i nord på en solid måte, og viser mangfoldet og bredden i landsdelen. Ekstra bra er det at den nordnorske standen er det første som møter de som kommer på messa, sier Sivertsen.

Lokale representanter

På ONS deltar en rekke leverandørbedrifter til petroleumsnæringa. En av disse er Momek Group AS, med hovedkontor i Mo i Rana. Geir Høgstad fra Botnhamn representerte bedriften, og fortalte om sine erfaringer i bransjen.

– Min arena er hele Norge, med Tromsø som utgangspunkt. Jeg har ansvar for å styre ganske kompliserte prosjekt innen engineering og prosjektledelse innen Sub Sea. I min jobb har jeg mange reisedøgn i løpet av et år, men på grunn tilgang på god fiberkapasitet kan jeg også styre prosjektene fra Botnhamn, sier Høgstad.

– Den beste investeringa jeg har gjort er å knytte meg til den fiberutbygginga som kommunen har sørget for i vårt område. Dette viser at med god fiber-tilgang kan en jobbe i oljenæringa uansett hvor en bor i landet, også i Botnhamn, sier Høgstad.

(Folkebladet.no)