FINNSNES: I Folkebladet onsdag påpekte Louis Edvardsen, som leder utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik, at kommunen ikke kan gå i gang med planarbeidet for gang– og sykkelsti fra Best bensinstasjon på Silsand til Islandsbotn. Dette fordi Statens Vegvesen har sagt at de skal ha ansvaret for prosjekteringa, og at fylkestinget først må si ja til at gang– og sykkestien skal bygges.

– Kan gå i gang

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, påpeker imidlertid at Lenvik kommune fint kan gå i gang med planarbeidet nå.

– Det er ingenting i veien for at kommunen skal kunne starte opp reguleringsplanarbeidet. Det kan fremskynde hele prosessen når utbygginga eventuelt iverksettes. Jeg skal selvfølgelig ikke legge meg oppi hva Lenvik gjør, men det er klart at reguleringsplanarbeidet må på plass uansett dersom det skal bygges gang– og sykkelsti, sier Prestbakmo.

I et leserinnlegg ”arresterer” også leder av Silsand og omegn utviklingslag, Inge Brynjulfsen, utspillet fra Louis Edvardsen.

– Utvalgsleder Louis Edvardsen viser til at kommunen ikke kan gjøre noe før fylket har innvilget penger, men det er ikke korrekt, og i følge både statens vegvesen og Troms Fylkeskommune kan man igangsette planprossessen før det innvilges oppstartsmidler fra fylkeskommunen.  Dette ser både fylkeskommunen og statens vegvesen på som positivt, og vil også bidra til at prosessen med grunnavståelser og detaljreguleringen går raskere dersom det allerede fra kommunen sin side ligger ferdig en godkjent reguleringsplan, skriver han i innlegget.

Folkebladet har ikke lyktes med å nå tak i Louis Edvardsen.

Les også: Ikke vi som er "proppen"

Lettere oppgitt

Louis Edvardsen blir lettere oppgitt over at noen øyensynlig mener at Lenvik kommune ikke har igangsatt planarbeidet av ond vilje. Han viser igjen til vedtaket fattet i januar 2012, der utvalg for miljø og forvaltning ønsket igangsettelse av reguleringsplanarbeidet, men der Vegvesenet sa nei.

– Her han vi ikke annet enn å forholde oss til svaret vi har fått, for øvrig et skriftlig og dokumenterbart brev. Dersom noen sitter på annen dokumentasjon, der hvor vegvesenet eller fylkeskommunen ber kommunen starte prosjekteringsarbeidet, så må vi få lov til å se det, sier Edvardsen.

Han frykter at gang– og sykkelstiutbygging på Silsand, som den gode saken den er, nå kan få prosessen ødelagt som en følge av de ulike oppfatningene som florerer.

– Nå er det viktig at alle som sitter med dokumentasjon setter seg ned og går gjennem dette. Vi kan ikke ha det sånn at man skal ”skyte” på hverandre med bakgrunn i ulike oppfatninger, og der man ikke snakker sammen.

(Folkebladet.no)

Ivar B. Prestbakmo Foto: Rune Ottarsen