Salangsdalen: Polar Park I Bardu fikk en svært tøff start på sommeren. Tidligere ansatte  kom med kraftig kritikk i media av hvordan dyreparken drives. I tillegg  ble det kjent at Mattilsynet kom med seks tilfeller av det de kalte alvorlige regelbrudd i parken. Også dette kom i media.

Konsekvenser

En av de ansvarlige veterinærene i parken, Børre Ertzås plukka så Mattilsynets såkalte regelbrudd fra hverandre i Folkebladet i slutten av juni. Han langt på vei dokumenterte at alt kokte ned til at ei ulvetispe måtte tas ut av avl.

– Sommeren har ikke vært så verst. Den store konsekvensen for oss er at vi ikke fikk den positive omtalen vi pleier å få. Vi hadde en masse ting som virkelig hadde vært noe å skrive om som det ikke ble noe av, som teater, bjørnunge, ulveunger, hjort og reinsdyrkalv, samt et helt nytt utmarkskonsept. Vi ble også kåret for å ha den beste maten på opplevelsessteder i Norge. Slikt sett har det rammet oss. I tillegg skulle vi samarbeide med andre reiselivsaktører i sommer i forhold til messer og festivaler som i Midt–Troms, Narvik og Tromsø. Men dette ble det ikke noe av. Jeg var rett og slett redd for å fremprovosere negative reaksjoner, sier daglig leder Heinz Strathmann.

– Har oppslagene fått negative økonomiske konsekvenser?

– Vi hadde nok forventet en bedre sommer. Men det som har gjort det noenlunde OK er at vi har hatt sommerteater. Det ble en publikum–magnet. Det kom seg opp igjen, men vi hadde nok forventet det bedre, sier han.

Ingenting stemte

– Vi er glad for at Folkebladet tok tak i saken, at de tok seg tid til å lese dokumentene og gikk til bunns i den. Det kom frem at det overhodet ikke var noe i denne saken. Ingenting av det stemte. Det var noe vi visste hele tiden. Men de ville ikke sette seg inn og forstå saken. Men det er klart at når flere medier brukte dette som sensasjonssaker er det ikke lett å rette opp igjen, sier han.

– Jeg syns det er synd at vi har en presse, der deler av den ikke er intressert i sannheten. Det fører til frustrasjon. Og det har ført til at jeg og de som er rundt meg ikke lenger bare tar det som er skrevet med en klype salt, men tar avstand fra det, sier han.

– Jeg ser absolutt positivt på fremtiden. Jeg har kollegaer og et styre som er fantastisk og vi har et godt konsept der vi ser etter løsninger hvordan vi skal bli bedre og hvordan vi kan tiltrekke oss flere gjester, sier han.

(Folkebladet.no)