FINNSNES: Det var tirsdag kveld at et sprengningsuhell ved bygging av den nye ungdomsskolen på Finnsnes førte til at store steiner dalte ned i skolegården.

SFO-leder Nina Larsen forteller overfor Folkebladet at samarbeidet og informasjonsflyten mellom de og entreprenør har vært bra siden spaden ble satt i jorda.

– Det har fungert veldig bra i tiden som har gått. I går forekom det et uforutsigbart uhell og slikt kan jo skje, men vi hadde alle ungene innendørs da det skjedde, forteller Larsen og legger til:

– Elevene skal vekk under slike forhold, for alle vet at uhell kan oppstå. De har ikke vært ute under åpen himmel ved noen form for sprengningsarbeid.

– De skjønte fort

Avdelingsleder for Bygg i distrikt nord i NCC, Svein Arne Iversen fortalte tirsdag kveld at uhellet selvfølgelig ikke skulle forekomme, men at det ikke var fare for noen.

– Da salva gikk av kom det litt sprut av stein fra en av kantene som ikke var ordentlig tildekket. Ved sprengning av grøfter vet man ikke hvordan steinene i ytterkanten vil reagere, sa han da.

Nå vil entreprenøren utføre resten av de ti til 15- meter med grøftsprengning etter at elevene har dratt hjem og når SFO er stengt.

– Jeg synes det bare er greit. Når slike uhell først skjer, kan vi ikke å utfordre skjebnen mer. Da slipper vi alle å være redde, sier Larsen.

– Er ungene klar over hva som skjedde?

- Ja, de sto i vinduet og så på at steinene fløy i hytt og gevær. De skjønte fort at ting ikke var som de skulle, svarer Larsen.

– Sikkerheten ivaretatt

Inspektør ved Finnsnes barneskole, Arne Pedersen sier at skolen ser alvorlig på uhellet.

– Det er trist at sånt skjer, spesielt når det har gått så smertefritt over en lang periode, forteller han.

Det har ifølge han under hver sprengning blitt satt ut vakter for å holde folk unna skolegården.

– Sikkerheten har vært ivaretatt, men dessverre var det ikke godt nok denne gangen, og det er leit, forteller han.

Utfallet kunne blitt katastrofalt hvis det hadde vært folk i skolegården der steinene ramlet ned.

– Her ser vi hvor viktig forkantarbeidet er, sier han avslutningsvis.

(Folkebladet.no)