FINNSNES: Politiet sørget for å få tatt blodprøve av kvinnen, men det var først flere timer etter at hun først satte seg bak rattet. Blodprøven viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 0,8 promille, men ved å tilbakeregne promillen seks timer kom man til at alkoholkonsentrasjonen må ha vært minst 2,24 da kjøreturen startet.

Da saken gikk for Senja tingrett nylig avga den godt voksne kvinnen fra Midt-Troms en uforbeholden tilståelse av promillekjøringa.

50.000 i bot

I sin vurdering har tingretten i skjerpende retning lagt vekt på at fyllekjøringa skjedde over et lengre tidsrom.

– Videre har store deler av kjøringen skjedd i arbeidstiden med arbeidsgivers bil, heter det i dommen fra Senja tingrett.

Promillekjøring med en alkoholkonsentrasjon i blodet på over 1,5 promille straffes som en hovedregel med ubetinget fengsel fra 21 til 36 dager. I dette tilfellet fant retten det riktig å sette straffen til 21 dager bak lås og slå. Kvinnen straffes også med en bot på 50.000 kroner.

Tapstid

Selv om kvinnen forklarte at det ville medføre vesentlige ulemper i forhold til hennes jobbsituasjon dersom hun mistet førerkortet, så straffes hun også med en tapstid på førerkortet på to år og tre måneder.

(Folkebladet.no)