SILSAND: – Jeg har snakket med en del involverte parter, og ser at det eksisterer en del ulike oppfatninger om hva kommunen og fylkeskommunen har ansvar for, hvor saken står og hva det hele står og henger på, sier Louis Edvardsen som leder utvalg for miljø og forvaltning (UMF) i Lenvik kommune.

Han viser til ulike uttalelser hvor det bes om at kommunen vedtar å igangsette planarbeidet for gang- og sykkelsti fra Best bensinstasjon til Islandsbotn umiddelbart. Edvardsen påpeker imidlertid at så ikke lar seg gjøre sånn uten videre.

– Kommunen skulle gjerne gått i gang, men vi har rett og slett ikke mulighet til det — vi får ikke lov av Statens vegvesen, understreker Edvardsen.

– Er ingen propp

Planlegging og prosjektering av gang- og sykkelstien var faktisk første sak på agendaen til UMF for noen år siden. Utvalget så for seg at Lenvik kommune i samarbeid med lokale lag og foreninger lettere kunne få gjennomslag for grunnavståelser. Vegvesenet takket for initiativet, men sa nei.

– Beskjeden vi fikk var at vegvesenet skulle ha ansvaret for prosjekteringa, men at de ikke kommer til å starte opp noen ting før fylkestinget sier at gang- og sykkelstien skal bygges, påpeker utvalgslederen.

Han ønsker å få oppklart i eventuelle misforståelser for å unngå at Lenvik kommune skal bli sett på som ”proppen” når det gjelder utbygging av gang- og sykkelsti på Silsand.

Edvardsen understreker at hele prosjektet nå står og henger på fylkestinget.

– Det er fylkestinget i oktober som ene og alene avgjør om det bevilges penger til gang- og sykkelstien. Dersom de gjør det så vil Vegvesenet starte opp med prosjekteringa, hvor vi som kommune og ikke minst lokale lag og foreninger gis mulighet til å medvirke – ikke minst i forhold til grunnavståelser. Slik er hele saken bygget opp, noe det er viktig å ha klart for seg, konstaterer Edvardsen.

Positive signaler

Utvalgslederen og kommunalsjef Geir Fredriksen var for om lag 14 dager sideni Tromsø i møte med blant annet fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo vedrørende nevnte veistrekning.

– På møtet ble vi møtt med forståelse for utfordringen om strekningen tas ut av planene, men det gjenstår å se hva som blir resultatet.

Edvardsen er optimistisk i forhold til at det skal gå veien i oktobermøtet, men vil likevel understreke at det nok ikke er dumt med massivt engasjement framover.

– Lokale lag og foreninger bør kjenne sin besøkelsestid overfor det som skal skje i fylkestinget i oktober. Det er der streken settes i forhold til om det blir penger eller ikke.

Torsdag denne uka behandler UMF handlingsplanen for fylkesveg 2015-2017, hvor utvalget gir sin innstilling i forhold til hva som er viktig i Lenvik.

– Da vil selvfølgelig denne bli tatt inn, for denne gang- og sykkelstien ønsker vi å få på plass. Det har det vært unison enighet om fra alle de politiske fargene i kommunestyret.

(Folkebladet.no)