FINNSNES: Det forteller Katja Wehner ved Regionalt vertskap i Midt-Troms.

Utflukten skal skje i forbindelse med Arbeidslivdagen som Universitetet i Tromsø (UIT) arrangerer i midten av september.

Gro Elise Lamark ved Næringshagen, Offiser Terje Nyberget, Wehner og regionrådsleder Paul Dahlø, skal ordne til en felles stand hvor de skal fremme regionens ulike tilbud og mangfold når det kommer til jobbmuligheter.

- Pizza, brus og "lokke-gave"

Dagen i forveien vil den engasjerte gjengen tilby studentene på gratis pizza og brus, i tillegg til smaksprøver og ulike "lokke-gaver" fra aktører i næringslivet.

- Vårt ønske er å samle Midt-Troms, og i den sammenheng skal alle de åtte ordførerne i regionen møte studentene på Peppes Pizza, sier Wehner.

Ifølge henne er målet å "hente" de studentene som har fullført utdanningen.

- Det vil vi nok klare. Det er i hovedsak de studentene som skal ut i lærlingetiden vi skal hanke med oss hjem, forteller Wehner og ler.

Vil tilby en helhetlig pakke

Samme dag vil de ledige stillingene i de ulike kommunene bli presentert. Også fremtidige ledige stillinger vil bli frontet som et mulig trekkplaster om noen år.

- I Midt-Troms har vi alt innen arbeidsliv. Målområdet til slutt er at kommunen skal tilby en pakke med blant annet jobb, bolig og fritidsaktiviteter til nye innbyggere.

- Må kommunen virkelig trå så mye til for å framstå attraktiv?

- Ja, det er nok blitt sånn. Kommunen må i alle fall være beviss på å tilby nye innbyggere noe. Samtidig er det viktig å framstå attraktiv, svarer Wehner.

Bedrifter vil også være frampå for å rekruttere folk de har behov for i egen virksomhet i Midt-Troms.

(Folkebladet.no)