BRØSTADBOTN: Dyrøymat AS dro inn nesten 16 millioner kroner i fjor. Det ga nærmere 300.000 kroner i overskudd. I 2011 ble det et trangt år på grunn av investeringer i nybygg. I 2012 ble det et lite overskudd. Fjoråret ble et bra år.

Passe fornøyd

- Vi er sånn passe fornøyd med resultatet. Vi har balansert i dette sjiktet de siste årene. Vi ønsker å være på et nivå der vi føler oss trygge, og er ganske bekvem med denne situasjonen, sier daglig leder Tore Nordahl til Folkebladet.

- Er det noen planer om å ekspandere ytterligere?

- Nei, ikke umiddelbart. Vi satser på å bli best mulig på det nivået vi produserer i dag. Vi konkurrerer jo med andre bedrifter på anbud. Når vi mister jobber må vi ut for å få nye. Det er en stor konkurranse om oppdragene, sier Nordahl.

Avtale med Berg

Dyrøymat AS satser på å levere ferdige middager til butikker. Og de har også faste avtaler om levering av ferdigmat, som til sykehjemmet i kommunen og psykiatrisk avdeling på Silsand. Nykomlingen på lista er sykehjemmet i Berg kommune.

- At vi har fått en avtale med Berg kommune er påskytelse og viktig for oss. Det betyr økt stabilitet og trygghet for våre ansatte. Per i dag har vi fire kokker og en lærling som jobber med dette. Daglig går det 200-250 ferdigmiddager ut fra bedriften, forteller han.

- Kan dere konkurrere med kommunale kjøkken?

- Spesielt for de kommunene som står overfor investeringer på kjøkkensiden kan det lønne seg å kjøpe fra oss. Men jeg tror det er spesielt aktuelt å bruke oss for småinstitusjoner. De kan nok spare på det, sier han.

Eget røykeri

Dyrøymat har også deltatt på Grüne Woche i Berlin, verdens største matmesse med en halv million gjester. Totalt er det blir det omkring 1600 utstillere der over 60 av dem kommer fra Norge. Dyrøymat promoterte røyka laks, ørret og ishavsrøye fra eget røykeri i Brøstadbotn. Bedriften hadde i følge årsberetningen et hopp i sykefraværet i 2013. I alt var det 435 sykedager som utgjør over 8 prosent av total arbeidstid. Årsaken er fire langtidssykemeldinger. I fjor hadde ikke bedriften personskader eller ulykker. Av bedriftens ni faste ansatte er fire kvinner. I styret sitter to menn og en kvinne. Dyrøymat hadde 3,7 millioner kroner i totale lønnkostnader mot 3,5 millioner kroner året før.