BARDUFOSS: Bardufoss sentrum har begynt å komme fram av skogen. I sommer har fastboende og forbipasserende plutselig sett bygninger på åsen over rundkjøringen i bunnen av Rustabakken. Det er ikke nye bygninger, men bare Bardufoss sentralskytebane som plutselig dukket opp da trærne falt. Nå har Forsvarsbygg fått laget en rett og ryddig linje helt fra stripa på Bardufoss lufthavn og opp til lerduebanene på toppen av åsen mot Andsvatnet.

I forrige uke gikk gårdeier Knut Wilhelmsen løs på de sværte grantrærne fra Bardufoss fysikalske og innover mot sentrumskjernen. Plutselig fikk beboerne i leilighetsbygget på ”skoletomta” se lyset igjen, og bolighus man knapt trodde fantes dukket plutselig opp av skogen. Rydding til glede for mange, men slett ikke alle synes at å barbere bort samtlige grantrær langs veien var noen lys ide.

Wilhelmsen har også, med tillatelse, tatt trær som sto på kommunenes eiendom og hos andre gårdeiere

Nå går Wilhelmsen løs på fasadene på de bygningen han eier ved torget i sentrum. Ikke med øks riktignok, men med maling og nye fasadematerialer, både på baksiden mot rundkjøringen på E6 og i fronten mot torget på de bygningene han eier langs bygningsrekka der.

– Fellingen av trær startet med at jeg ville rydde foran huset jeg har kjøpt ved siden bygget der kjøreskolen er. I tillegg fikk jeg en henvendelse fra beboerne i leilighetsbygget som ikke hadde utsikt på grunn av trærne, sier Wilhelmsen.

Fasadeløft

Wilhelmsen har hatt en landskapsarkitekt i sving for å finne løsninger, både på husfasadene og hva som kan gjøres for å pynte litt opp der alle grantrærne sto.

– Jeg skal skifte ut fasadene med nye i trematerialer og i lyse farger. I tillegg skal det males og legges nye fasadeplater på baksiden mot rundkjøringen på E6. Det eneste bygget jeg ikke gjør forandringer på er ”Helga Hagen-bygget”. Der hadde Sverre Stensersen i sin tid butikk, og han er sammen med Ole Reistad det eneste ikonet i bygda, så det lar jeg stå. Derfor burde torget hete ”Sverre Stenersens plass”, sier Wilhelmsen.

fasade: Gårdeier Knut Wilhelmsen starter opp med å skifte ut fasadene på de bygningene ha eier ved torget i sentrum. Foto: Jan-Erik Bergstad