SJØVEGAN: Etter nyetableringen i 2006 økte omsetningen frem til 2009 og nådde da en topp på 7,2 millioner kroner. I årene som fulgte har salget blitt redusert.

Gjort endringer

I fjor solgte bedriften for bare halvparten av det de gjorde i 2009. Det førte til et underskudd på over en kvart million kroner. Daglig leder Kjell Rune Marthinsen og styreleder Terje Paulsen forteller at de har satt igang grep for å endre den negative trenden for selskapet, men at det er for tidlig å offentliggjøre endringene. Tidligere i år ble det endringer i eierstrukturen og styret. Paulsen og Marthinsen har overtatt alle aksjene. Det betyr at både Tor-Arne Chruickshank og Reidar Berg er ute. Marthinsen forteller et markedet er tøft.

- Vi ser at det er færre hyttetomter tilgjengeig utenfor regulerte hyttefelt. Det er verre å få bygge enn tidligere. Og det er en tøff konkurranse. Det er mange leverandører av hytter. Det er noe av forklaringen til at salget har gått ned. Men vi jobber nå med grep for å bedre situasjonen, sier Marthinsen til Folkebladet.

Utfordringer

- Jeg er ikke bekymra for situasjonen. Vi har lite gjeld, og aktivitetsnivået er godt tilpasset inntektene. Men vi må ta en del grep for å snu utviklingen i bedriften slik at aktiviteten øker. Allerede har vi gjort en del ting. Og mer kommer for å gi bedriften et løft, sier styreleder Terje Paulsen.

- Men det er helt klart en utfordring å levere det folk vil ha. Vi produserer ut fra et gammelt konsept som er forbedret. Men vi har for eksempel ikke produksjonsutstyr for å lafte 8 eller 10 tommer tykt tømmer. Vi er alene om lafting i området, men har jo konkurrenter både i Finnland, de baltiske landene og i Sør-Norge. Det er klart at vi har en jobb å gjøre fremover også i forhold til markedsføring, sier Paulsen.

Den tradisjonsrike hytteedriften utviklet det gamle konseptet til å bli et kvalitetsprodukt. Sjøveganhytta er et kjent navn sørover i landet, hvor spesielt kvaliteten er omtalt i gode ordelag. Såpass godt er konseptet at de ble nominert til Årets Gasellebedrift i 2010 av Dagens Næringsliv. Sjøveganhytta henter tømmer fra Sverige, og er svært nøye på kvaliteten i forhold til sprekker og kvister.