FINNSNES: - Tidligere i år, i marsmøtet i kommunestyret, hadde vi en sak ombreibandutbygging fra Gisundbrua og nordover til Trollvik, Leiknes, Bondjord, Bjorelvnes og videre til Tennskjær. Saken ble veldig godt mottatt av oss som bor der og har slitt med elendig nettilgang. Jeg personlig har skifta flere rutere og selskaper og alt er like dårlig. Etter det jeg er kjent med er det langt kabel hele veien, men fra brua og til Bjorelvnes er det Lenvik Kabel-TV som skal stå for utbygginga. Etter det jeg er kjent med tar de sikte på å bygge ut til Trollvik skole i år og har ingen planer om å bygge noe lenger. I alle fall var det som de svarte meg når jeg ringte dem. Dagens samfunn er blitt slik at du er avhengig av internett tilgang. Det er rett som det er at jeg ikke har noen tilgang i det hele tatt og skal jeg for eksempel betale regninger, må jeg ta med meg PC-en og ruteren og dra til Finnsnes. Slik kan vi ikke ha det, sier en forarga Terje Konradsen.

IKT

IKT sjef i Lenvik kommune, Jan-Eirik Nordahl, forteller at i utgangspunktet var kommunen innstilt på å bygge ut internettforbindelsene fra Gisundbrua og til Tennskjær. Reglene sier at de før det skal undersøke om det er noen kommersielle aktører som kan tenke seg og bygge dette og det var det. Lenvik Kabel-TV svarte at de skulle bygge ut fra Gisundbrua og til Bjorelvnes, men det var ingen som meldte seg på strekninga Bjorelvnes – Tennskjær. Vi søkte derfor fylkeskommunen om midler og fikk det for å bygge ut den strekningen. Vi har bare stamfiber fra brua og til Bjorelvnes, men derifra bygger vi videre til Tennskjær, med kontakt til alle som bor der.

– I full gang

Lenvik Kabel-TV på sin side forteller at de skal ta det etappevis.

- Vi skal bygge fra Gisundbrua og til Bjorelvnes, men må nødvendigvis ta det etappe for etappe. Første etappe var fra brua og til gang og sykkelstien. Den neste er området rundt gang og sykkelstien og den siste blir fra enden av den, nord for Trollvik skole og til Bjorelvnes. Vi er i full gang med dette, har entreprenører som graver kabel og andre som henger kabel opp i stolper og bygger fiberkontakt inn til alle husene etter hvert. Det er vanskelig å si hvor langt vi kommer i år, men siden vi baserer oss på kabel som vi henger opp i stolper, betyr det at vi kan fortsette utover høsten og vinteren. Jeg håper vi er ferdige i løpet av vinteren, sier Tom Nikolaisen fra Lenvik Kabel-TV.