FINNSNES: Det melder Kommunal Rapport fredag.

ESA har tidligere sagt at kommunen brøt EØS-reglementet i forbindelse med en anbudskonkurranse i forkant av bygginga av den nye ungdomsskolen på Finnsnes. Det var brukt feil anbudskode da anbudet ble lyst ut.

Kofa-dom

Denne uka slo også Kofa fast at kommunen har brutt reglene for offentlige anskaffelser.

«Lenvik kommune har foretatt en ulovlig direkte anskaffelse ved å benytte feil CPV-kode ved angivelse av hovedanskaffelsen», heter det i den ferske dommen fra Kofa.

Klageorganet har med det gitt Lenvik den strengeste reaksjonen de kan gi. Men det vil ikke få noen konsekvenser, siden Kofa mistet muligheten til å ilegge gebyr i saker som er meldt inn etter juli 2012.

Folkebladet-TV: Se drone-video fra skolebygginga

Konsekvenser

Men klageren på sin side ønsker at regelbruddet skal få konsekvenser:

– Vi vurderer nå å gå til rettssak mot Lenvik kommune, sier daglig leder Knut Otto Johnsen i Senjahus AS til Kommunal Rapport.

Han sier at kontrakten er tapt, siden skolen allerede er halvveis bygget. Det han ønsker er rettferdighet i saka.

– Både ESA og Kofa mener Lenvik kommune har begått et lovbrudd. Ellers i samfunnet får sånt konsekvenser. Det bør det også ha for Lenvik. Hvis ikke vil det bli fritt fram for alle som ønsker å bryte loven om offentlig anskaffelser, sier Johnsen, som mener flere kan ha mistet muligheten til å delta i den aktuelle anbudskonkurransen.

- Kan vinne fram

Jan Erlend Rong i advokatfirmaet Myhre & Co er advokaten til Senjahus og mener at det er sannsynlig at klageren vinner fram i ei eventuell rettssak.

Men før saka tas til domsstolen, skal han sammen med sin klient gjennomgå den nøye, blant annet risikoen.

Kommunalsjef og fungerende rådmann Geir Fredriksen er kjent med Kofa-fellelsen og sier den var som ventet. Han vil ikke kommentere en mulig rettssak.

(Folkebladet.no)