BARDUFOSS: Velferdsoffiser Vidar Fagerli og næringskonsulent i Målselv kommune, Sylvi Granheim, inviterer til stort show i Istindportalen neste helg.

Blant annet kommer den nasjonale jubileumsforestillingen Kong Nor til Heggelia. Stortingspresident Olemic Tommesen kommer og i tillegg vil det være en rekke konserter og aktiviteter.

Debuterer på scenen

Ungdommen er satt i fokus denne helgen. Jentebandet S`Candy med tre norske og ei dansk jente blir trekkplasteret. Denne gruppa debuterer faktisk på en offisiell scene med sin konsert i Istindportalen.

I tillegg kommer den lokale gruppa Blå Mandag. Geoffrey Fagerli presenterer blant annet god rapmusikk. Matoman, som består av Tom Lagergren, tidligere soldat i Hæren, har begynt å skape seg et navn innen remiks av kjente låter. Han kjører et DJ-preget show som Vidar Fagerli tror vil appellerer til ungdommen. Alle disse tingene skjer lørdag kveld.

– Det er jo ikke så mye tilbud til ungdommen, så vi ønsket å ha et spesielt fokus på denne aldersgruppen, sier Fagerli og Granheim.

Krydder

Men mellom Kong Nor, som foregår på søndag, og ungdomstilbudene er det mye krydder.

Salgsboder, Nerbygda revylag, turnoppvisning, hoppeslott for unger, åpen kantine og bibliotek, helikopterlanding og utstilling av forsvarsmateriell, nattkinoen ”The winter soldier”, forestilling av Kulturskolen i Målselv, lokale kor er bare noe av det som kan oppleves i og utenfor Istindportalen.

– Alt dette skjer under fanen grunnlovsjubileet og er et godt eksempel på sivil/militært samarbeid. Vi er litt sent ute med feiringen, men fant ut at vi skulle gjennomføre det når vi hadde tid, for å være sikker på at det ble skikkelig gjort. Vi ønsket også å få med oss flere ting for barn og ungdom i programmet, sier Granheim.

Arrangementene fungerer også som Åpen dag for Forsvarets personell. En dag Forsvaret kjører hvert år i forbindelse med at det kommer nye soldater, nytt befal og en del nye familier.

– Vi har ambisjoner om at Forsvaret og Målselv kommune skal kjøre en åpen dag hvert sitt år i forbindelse med nytt personell i Forsvaret.

(Folkebladet.no)