BRØSTADBOTN: Det knives mellom Sletten-brødrene om å være best i nord. Som 21-åring fikk Jon Marius 3. plass i Arktisk kokk, den offisielle kåringen av Nord-Norges beste kokk. I år er storebror Anders nominert sammen med fem andre i kåringen.

Konkurranse

Landsdelens beste kokk skal kåres under Nordnorsk storhusholdningsmesse i Bodø Spektrum onsdag 17. september.

– Det har bestandig vært konkurranse mellom oss, helt siden barndommen. Men i arbeidssammenheng har vi respekt for hverandres arbeid og deler stadig erfaringer og synspunkter, forteller paret.

Kometkarriere

Brødrene har gjort kometkarriere i bransjen. I en alder av 23 og 25 er begge på listen over Nord-Norges beste kokker: Anders er kjøkkensjef på Hoelstuen gourmet-restaurant i Harstad, Jon Marius sous chef og kokk hos Smalhans i Oslo.

I høst kommer begge hjem til Dyrøyseminaret. Her skal paret både lage middagen på festkvelden tirsdag 23. september og bidra med inspirasjon og innovasjon til Dyrøys lokale bedrift, Dyrøymat.

– Bygger kompetanse

På festkvelden har Sletten-brødrene ansvaret for hele menyen. Alt vil de ikke fortelle, for noen overraskelser og hemmeligheter må gjestene forvente. Men det blir en fire-retters gourmetmiddag, smiler Anders.

Selvsagt av nordnorske råvarer, sier Jon Marius.

– Dette er et godt eksempel på at unge fra regionen bygger kompetanse, kommer tilbake og bruker den her, sier ordfører i Dyrøy, Randi Lillegård.

(Folkebladet.no)

CHEF: Jon Marius Sletten. Foto: Kari Johanna Tveit