TRONDHEIM: Denne uka går fiskerimessa Nor-Fishing, en av de ledende messer i sitt slag i verden, av stabelen i trønderhovedstaden.

Fra Lenvik stiller ordfører Geir-Inge Sivertsen og næringssjef Irene Lange Nordahl. Fra næringa stiller flere aktører fra både industrien og flåteleddet.

– Viktig møteplass

– Nor-Fishing er en viktig møteplass i fiskerinæringa, og for oss som stor fiskeri- og havbrukskommune er det viktig å være tilstede. Her foregår det også en rekke politiske debatter, som er god oppkjøring foran Husøydagene til helga, sier ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik, ifølge ei pressemelding fra kommunen.

Næringssjef Irene Lange Nordahl i Lenvik forteller at Finnsnes-bedriftene Refa AS og Teknotherm–Terma AS er på plass. Begge kan melde om godt besøk på standen.

Debattarena

Blant næringsaktørene som deltar på Fiskerimessa er Rita Karlsen fra Brødrene Karlsen AS på Husøy og Hans-Ove Semmingsen fra Stella Polaris AS i Kårvikhamn.

– For oss som sentral aktør i næringa på Senja, er denne fiskerimessa en viktig debattarena der ulike meninger møtes, sier Rita Karlsen, daglig leder i Brødrene Karlsen AS.

Fra flåteleddet deltar en rekke aktører fra Lenvik og Midt-Tromsregionen for øvrig. Blant disse er fiskebåtrederne Jimmy Tøllefsen, Senja AS på Husøy og Sigvald Berntsen, Segla Fiskebåtrederi AS fra Fjordgård. Begge er aktive i Fiskarlaget Nord og har sentrale tillitsverv i organisasjonen.

Impulser

– På Nor-Fishing får vi viktige impulser om hva som rører seg i næringa. Det er viktig å følge med på hva som skjer når vi skal planlegge for utvikling i fiskerinæringa i tida framover, sier fiskebåtreder Sigvald Berntsen.

Han synes også det er bra at både ordføreren og næringssjefen fra Lenvik er med på messa.

(Folkebladet.no)

FRA LENVIK: Ordfører Geir-Inge Sivertsen, Rita Karlsen, daglig leder Brødrene Karlsen AS, Irene Lange Nordahl, næringssjef i Lenvik. Bak fra venstre: Jimmy Tøllefsen, daglig leder Senja AS, Sigvald Berntsen, daglig leder Segla Fiskebåtrederi AS og Hans-Ove Semmingsen, styreleder Stella Polaris AS. Foto: Lenvik kommune
FRA REFA: Refas representant Frank Larsen i samtale med ordfører Geir-Inge Sivertsen på fiskerimessa i Trondheim. Foto: Lenvik kommune