FINNSNES: Studiesenteret har mottatt mer enn nok søknader til å kunne starte opp forkurset i begynnelsen av neste måned - og studentene kommer fra hele regionen.

- Vi har kandidater fra Bardu, Sørreisa, Målselv, Lenvik og Tromsø, og vi kan fortsatt ta imot flere, forteller en glad studieleder Lill-Janne Bendiksen til Folkebladet.no.

For henne og studiesenteret er dette svært gledelig, og et ledd i deres satsing mot regionbasert næringsrettet høyere utdanning.

Som kjent skal dette forkurset være svært fleksibelt og kan kombineres med både jobb og en ellers travel hverdag da det også er nettbasert.

- Denne mer ”moderne” måten å studere på, ser ut til å appellere til mange. Studiesenteret satser på utdanning og forskning som legger til rette for mobilitet mellom forskere, studenter og næringsliv, forteller Bendiksen.

- Styrker regionen

Ifølge søknadene og bedømme er det kandidater fra både næringslivet og forsvaret, i tillegg til «vanlige» studenter som tar dette på fulltid.

Studiesenterets realfaglige satsing med forkurs for ingeniørutdanning er rettet mot en fremtidig næringsstruktur og kan på sikt være med på å styrke regionens næringsliv og offentlig sektor.

Bendiksen forteller at forkurset kvalifiserer studentene til opptak for maritim høgskoleutdanning.

- Det kan være svært interessant for oss her i Nord-Norge. Vi trenger både gode ingeniører og godt kvalifiserte fagfolk innen maritim sektor, forteller hun.

Dobbelt så mange

Først var det kalkulert med åtte søkere, men til nå har det kommet inn dobbelt så mange. Det står ifølge Bendiksen også flere på blokka.

Som en siste oppfordring vil hun påpeke at hvis flere fortsatt vurderer å ta forkurset må de ta kontakt med studiesenteret umiddelbart siden søknadsfristen går ut 15. august (i morgen).

- Vi kan imidlertid vurdere å ta inn kandidater etter dette hvis det fortsatt er ledige plasser, forteller hun avslutningsvis.

- Banebrytende

Næringssjef i Lenvik Irene Lange Nordahl tenker det er banebrytende så mange søkte innenfor den relativt korte fristen.

- Dette er nok bare starten på et etterlengtet behov. Lenvik er avhengig av god kompetanse for videre utvikling, og har vi nå mulighet til å innhente det, forteller hun.

At det er kommet inn søknader fra ulike samfunnsgrupper i hele regionen er for Nordahl kun positivt.

- Det bidrar til et mangfold av studenter fra hele fylket som igjen beviser at behovet for en slik utdanning er til stede.

(Folkebladet.no)

BANEBRYTENDE: Næringssjef i Lenvik Irene Lange Nordahl forteller at dette nok bare er starten på det etterlengtede behovet i Lenvik og for Studiesenteret. Foto: Christian A. Unosen