FINNSNES: Sparebanken Nord-Norge leverer et solid resultat første halvår i år, og nå styrker konsernet satsingen mot bedriftsmarkedet i de tre nordligste fylkene.

Halvårsresultatet før skatt landet i år på 897 millioner kroner mot 497 millioner på samme tid i fjor.

Resultatet er preget av gevinsten fra salget av betalingsløsningsselskapet Nets i mars i år.

- Det gode resultatet gir oss finansielle muskler til å bidra til veksten og den lønnsomme verdiskapningen i landsdelen, forteller konsernsjef Jan-Frode Janson ved Sparebanken Nord-Norge.

- Enda nærmere

Han lanserer nå en styrkning av tilbudet til næringslivet i Nord-Norge. For landsdelens bedrifter kan dette bety kortere vei til banken når konsernet tilbyr bedriftsrådgivning i flere lokalkontor i både Nordland, Troms og Finnmark.

Sparebanken Nord-Norge skal ifølge Janson vinne kampen om næringslivet i nord.

- Vi styrker nå næringslivkompetansen i lokalbankene slik at vi kommer enda tettere på bedriftene i det nordnorske markedet, sier han.

Som landsdelsbank vil de fokusere på å være nærmere kundene samt tilby raskere beslutninger enn nasjonale og internasjonale konkurrenter.

- Rustet

I vårens Konjunkturbarometer for Nord-Norge fremgikk det at Nord-Norge kan bli en vekstmotor i Norge. En av forutsetningene for å lykkes er kapitaltilgang.

- Utviklingsmulighetene for nordnorsk næringsliv vil kreve økt tilførsel av lånekapital. Dette har vi rustet oss for, og resultatene ser vi allerede, forteller Janson.

Regnskapet per andre kvartal viser en utlånsvekst på bedriftsmarkedet på seks prosent, mot to prosent i fjor på samme tid.

- Reinvestere i landsdelen

Finanskonsernet vil etter første halvår levere en egenkapitalavkastning etter skatt på 17.2 prosent, mot 11.4 prosent på samme tid i fjor.

- Som landsdelsbank for Nord-Norge skaper vi verdier til vår største eier - det nordnorske samfunnet, samt til våre private eiere, forteller han og presiserer:

- Gode regnskapstall styrker solidariteten til konsernet, og disse verdiene vil vi reinvestere i landsdelen.

(Folkebladet.no)

Sparebanken Nord-Norge skal ifølge konsernsjef Jan-Frode Janson vinne kampen om næringslivet i nord. Foto: Sparebank1 Nord-Norge