Tiende klasse ved Lavangen skole søker om støtte til klassetur til sommeren for atten elever til Oslo og København.

Levekårutvalget stilte seg positiv til søknaden og bevilget 18.000 kroner for samtlige elever. – Betingelsen for tilskuddet er at 10 klasse får ansvar for flaggborg i 17. mai-toget og at 1. reisebrev skal sendes Lavangen kommune for publisering på kommunens hjemmeside.

Stiller krav

Så lett tok ikke formannskapet på søknaden.

– Jeg ønsker å stille krav om at kun de som deltar i toget og flaggborgen, får ettusen kroner med mindre de har gyldig fravær, innledet ordfører Bernhardt Halvorsen. Det fikk flere til å vise til liknende avtaler som tidligere ikke har blitt overholdt og der andre har måtte ta over jobben som flaggbærere.

– Det var jo et begredelig oppmøte i fjor, la han til. Varaordfører og lærer Kristine Haugen lurte på hvem som skulle telle at alle var på plass og lot det skinne igjennom at lærerne ikke var på jobb denne dagen. – Bra at de får krav på seg, sier klassekontakt Lena Henriksen og legger til at det må de jo ellers i livet.  Etter en kort diskusjon ble det likevel vedtatt å stille krav om deltagelse 17. mai og at 10 klasse får ansvaret for flaggborgen og at utbetalingen skjer pr hode i toget.