Filmen "Utøya 22. juli" hadde premiere i Berlin denne uka, og har norgespremiere 9. mars.

Hanne Linaker fra Bardu var en av de som overlevde terrorangrepet, men mistet broren Gunnar på Utøya.

Hun har sett deler av filmen under en lukket visning i januar, og sier til NRK at hun opplever filmen som en mild versjon av det som faktisk skjedde.

– Filmen er basert på en fiktiv person og hennes fiktive opplevelser. Og når filmen attpåtil ikke er «grusom» nok, så blir det ikke riktig, sier Linaker til statskanalen.

– Smertefullt om 22. juli - les saken her.

I "Utøya 22. juli", hvor det i stor grad er benyttet unge amatørskuespillere, følger vi 18 år gamle Kaja som er på Utøya. Dette er en fiktiv historie, som er basert på det de overlevende har fortalt.

Linaker mener 22. juli handler om mye mer enn det som kommer frem i Erik Poppes film.

– Det handler om hva Utøya var før 22. juli, om verdiene som ble angrepet og om kreftene som angrep. Det handler om de som døde, de som overlevde og om tiden etterpå. Ingenting av dette berøres i filmen, man forteller bare en liten del av historien, sier hun til NRK.

Filmen er den første dramatiseringen av det som skjedde denne dagen. I løpet av året kommer flere filmer om terroren denne dagen, blant annet lager Paul Greengraas en film som har tittelen "Norway", og er basert på Åsne Seierstads bok «En av oss».

Hanne Linaker fra Bardu var en av de som overlevde terrorangrepet Foto: Tom Benjaminsen