22. januar i år ble Senja ettersøksring registrert i Brønnøysundregistrene. Bak registreringa står Ettersøksringen for skadet hjortevilt, som har ettersøksavtale med Lenvik, Torsken og Sørreisa. Navnegrepet er gjort i tråd med kommunesammenslåingsprosessen som pågår.

Problemet er bare at navnet Senja ettersøksring allerede er i bruk. Da ettersøksringene i Berg og Tranøy ble slått sammen i fjor vår ble det nemlig bestemt at den nye ringen skulle hete Senja ettersøksring.

«Dette ble bekjentgjort for Berg og Tranøy kommuner 6. april 2017. Navneendringen ble også kunngjort for Troms politidistrikt samme dato», skriver leder av Senja ettersøksring, Arne Solheim, i et brev til Ettersøksringen for skadet hjortevilt.

I brevet viser Solheim til at de i Tranøy og Berg har brukt Senja-navnet i vel ni måneder, og at dette burde være godt kjent blant ettersøksjegerne i regionen. Derfor ber han den andre ettersøksringen om å finne seg et annet navn.

Et nytt navn

Helge Jakobsen, leder av nyregistrerte Senja ettersøksring, har svart på henvendelsen. I sitt svarbrev understreker han at de ikke var kjent med at navnet Senja ettersøksring allerede var i bruk.

«I og med at vi har fått navnet «Senja Ettersøksring» registrert nå ser vi ingen grunn for at vi uten videre skal avstå fra navnet. I Brønnøysundregistret står navnet med en juridisk eier», skriver Jakobsen.

Han understreker i brevet at han finner det uforståelig hvordan ettersøksringen for Tranøy og Berg tenkte å bruke Senja-navnet uten å sikre seg juridisk eierskap til det. Samtidig poengterer Jakobsen at det ikke er ønskelig med noen «krangel» om ståa, og at partene heller bør møtes for å diskutere samarbeid.

Til Folkebladet understreker Jakobsen at det ikke er noen konflikt mellom de to ettersøksringene.

– Vi har arbeidet litt på siden av hverandre uten å ha visst om hverandre, men jeg går sterkt ut ifra kommer til en enighet. Vi skal ha et samarbeidsmøte for å se hvordan vi skal fortsette videre når kommunene på Senja blie én kommune, sier Jakobsen.

Ikke det som betyr mest

– Skal dere slå dere sammen til én felles ettersøksring?

– Vi har ikke kommet så langt at vi har møttes ennå, så det kan jeg ikke uttale meg om nå. Begge ettersøksringene er imidlertid for små til å dekke hele nye Senja kommune, så vi er pent nødt til samles ved forhandlingsbordet for å fordele kompetanse, mannskap og oppgavefordeling, for å si det sånn. Da må styrene i begge ettersøksringene komme ihop og bli enige om hvordan dette skal gjøres, sier Jakobsen.

Han poengterer også at momentet med kompetanse og mannskap er viktigere enn navnevalg.