– Det går kjempebra. Det går egentlig bare bedre og bedre synes vi. Vi har fått mye positiv respons fra gjester for både mat og service, sier driver av Tiger Sushi på Finnsnes Taohong Xia.

I slutten av oktober i fjor åpnet den nye restauranten Tiger Sushi dørene i Storgata på Finnsnes for aller første gang.

– Det var ikke noen egen sushi-restaurant her fra før av. Det var derfor vi valgte å starte opp på Finnsnes, sier Xia, som pendler fra Tromsø.

Suksess for nyoppstartede spisesteder - se video her.

Men kun fire måneder i drift sier Xia at det er vanskelig å si noe om hvordan det går økonomisk annet enn at de går i balanse.

– Vi er fortsatt i en oppstartsfase og jeg synes det går veldig bra, sier hun.

Uforutsigbart

De har både sushi og kinamat på menyen.

– Vi ser ofte at den litt eldre garden kjøper kinamat, mens de yngre velger sushi, forteller Xia.

Hun er litt overrasket over hvor mange kunder som stikker innom uten bordbestilling.

– Plutselig kan det komme 12 stykker som skal spise samtidig uten å ha bestilt på forhånd, mens det andre dager er stille. Det er vanskelig å forutsi hvordan dagene blir. Jeg skulle ønske flere bestilte bord, i hvert fall om man er mange som kommer samtidig, sier Xia.

Utvider til lunsj-meny

Tidligere hadde de åpningstider fra tidlig ettermiddag og til kvelden. Nå har de utvidet åpningstidene til formiddagen.

– Vi fikk tilbakemelding fra gjester om at de ønsket å kunne komme å spise i lunsjen. Så da tenkte vi at vi skulle prøve det, forteller Xia.

De har nå begynt å kjøre en egen lunsj-meny. I første omgang vil de prøve dette ut i èn måneds tid.

– Så får vi se hvordan det går, om det ikke går særlig bra så går vi tilbake til de opprinnelige åpningstidene, sier Xia.

De startet med dette for en uke siden.

– Så langt har det ikke gått så veldig bra. De fleste formiddagene har vært veldig rolige. Vi håper det kommer flere lunsj-gjester nå etterhvert, sier hun.