– Det har vært helt utrolig mye folk innom, sier daglig leder i Thaimatservice Roy Egil Nyborg.

Tidligere holdt Thaimatservice til i Smørhusbakken på Finnsnes. Plassmangel og beliggenhet gjorde at de lenge funderte på om de skulle flytte til større og mer sentrale områder. Til slutt tok de steget og inngikk leiekontrakt med Amfi og flyttet inn i Søstrene Lund gården like ved. Etter å ha pusset opp lokalene åpnet de dørene i desember i fjor.

– Det har gått over all forventning. Vi hadde håpet å kunne øke omsetningen med 50 prosent, men det har gått mye bedre enn det. Vi har tredoblet omsetningen fra samme tid i fjor, sier Nyborg.

Øker

Thaimatservice har hatt en fin økning helt siden oppstarten i 2012. Fra å ha en omsetning på 570.000 kroner og et underskudd før skatt på 66.000 kroner i oppstartsåret, har de økt til et overskudd på 154.000 kroner og 1,5 millioner kroner i omsetning i 2016. Regnskapstallene for 2017 er ikke offentlig ennå, men ifølge Nyborg hadde de i fjor en omsetning på 298.000 kroner i perioden fra 10. desember 2016 og til 17. februar 2017. Samme periode nå, fra 10.desember 2017 og til 17. februar 2018, viser ifølge Nyborg en omsetning på hele 951.000 kroner.

– Årsaken er nok at vi nå har fått til en koselig restaurant i større lokaler. Der vi var tidligere var det veldig trangt og vi var veldig bortgjemt, slik at jeg tror mange ikke engang viste om oss. Vi har fått mange nye kunder nå, og av og til så er det så fullt ved middagstider at vi ikke har nok sitteplasser, sier han, og legger til at de foreløpig har samme meny som tidligere.

Selv om de har mange nye gjester i restauranten har de fortsatt mye catering og take away.

– Catering-biten har tatt seg veldig opp. For ikke lenge siden var vi på Husøya og leverte mat i en 50 års dag til hundre gjester. Det er ganske betydelig for oss, sier Nyborg.

Må ansette flere

De har seks ansatte hvor noen er faste og noen deltid og ekstrahjelper.

– Men det er for lite, så mange kunder som vi har nå, sier Nyborg.

Derfor planlegger de å utvide staben. De er spesielt på jakt etter kokker, men også flere ekstrahjelper.

De planlegger nemlig å utvide restauranten med lokalet på andre siden av gangen i Søstrene Lund gården.

– Det har vært planen hele tiden å ta dette lokalet i bruk, men vi har rett og slett ikke hatt tid. Dessuten må vi ha flere ansatte om vi skal utvide og fylle lokalene med flere gjester, sier Nyborg.

Det er Amporn Sonaya fra Thailand, samboer til Nyborg, som eier og har mesteparten av den daglige driften av Thaimatservice.

Når Folkebladet besøker Thaimatservice lørdag har de så mange gjester og så mye å gjøre at det er så vidt Sonaya har tid til en prat.

- Det går kjempebra, vi har hatt veldig mange folk siden vi flyttet. Nå når vi ligger nært Amfi og med vinduer ut i Storgata er det nok flere folk folk som finner veien til oss, sier hun.

Motta nyhetsbrev fra Folkebladet — klikk her for å melde deg på