Lørdagens jakttur på Senja kunne endt dramatisk for hunden "Summit" og eieren Christer Eilertsen. De har et familiehus i området og var ute på jakt sammen med fire andre i fjellet på Flakstadvåg på Senja.

Den 1,5 år unge hunden ble veldig ivrig under jakten.

- Han ble plutselig veldig gira når det lettet ryper rundt han, og så trakk han oppover i fjellet uerfaren som han er, forteller Eilertsen.

Satt seg fast

Terrenget var isete og glatt og hunden befant seg plutselig fast på en liten, trang fjellhylle 150 meter over jaktlaget.

- Det var en liten hylle som han såvidt klarte å ligge på, sier Eilertsen.

Gruppen forsøkte først selv å redde hunden.

- Det var så glatt og isete at det var vanskelig å komme opp til han. Vi forsøkte med det vi hadde av isbrodder men så etterhvert på det som uforsvarlig, sier Eilertsen.

De forsøkte å ringe politiet, men fikk beskjed om at det var ingenting de kunne gjøre. De la da via lokale venner ut en melding på Facebook om noen visste av hjelp for å få hunden ned.

Mørkt

Imens gikk timene og det begynte det å bli mørkt rundt dem ute i fjellet.

- Vi hadde bål og leir 150 meter nedenfor "Summit". Han bjeffet litt for å gi beskjed om at han var der, men han holdt seg rolig på hyllen så lenge han så oss. Jeg merket jo at når det begynte å bli mørkt så ble han litt stresset. Heldigvis hjalp bålet litt, sier Eilertsen.

Han fryktet kulden.

- Det var veldig kaldt, og skulle "Summit" ha ligget der til det ble lyst neste morgen så kunne det gått galt, sier han.

Brekkjern

Etterhvert kom de i kontakt med to erfarne fjellfolk fra området.

- De kom opp til oss for å se. De hadde med seg brekkjern som de slo seg ned i isen med mens de klatret opp til hunden, forteller Eilertsen.

Ved hjelp av brekkjern og isbrodder kom de seg opp til hunden. De fikk puttet han ned i en sekk på ryggen før de så klatret ned igjen.

Klokken 19.00 kom "Summit" ned fra fjellhylle og til sin eier. Da hadde han sittet fast helt siden like etter klokken 14.00.

- Han var litt preget av at han var litt nedkjølt, men var ellers i god form. Han gikk selv ned den siste biten fra fjellet, sier Eilertsen.

Når Folkebladet snakker mer Eilertsen søndag er "Summit" i fin form.

- Han er i god form nå. Han er heldigvis vant til å være mye ute.

Han ønsker å takke alle som hjalp til og sørget for at det gikk så bra som det gikk.

- Vi er veldig takknemlig for all hjelp og for alle folk som meldte seg for å hjelpe, sier Eilertsen.

"Summit" sammen med eier Christer Eilertsen på jakt i fjellet. Foto: Privat