Prosjektgruppa har valgt ut fem bidrag som de mener er karakteristisk for det som blir Senja kommune. Og nå skal folket få si sin mening. Det skjer gjennom ei SMS-avstemming i Folkebladet neste uke.

Forslag

I september 2017 ba prosjektgruppa om forslag til nye Senja kommune sitt kommunevåpen. Nå er fem bidrag valgt ut og innbyggerene skal få si sin mening.

Intensjonsavtale

Det er med bakgrunn i intensjonsavtalen mellom de fire kommunene er satt ned en egen prosjektgruppe som nå har utarbeidet fem forslag til nytt kommunevåpen.

– I arbeidet med å etablere Senja kommune er en av oppgavene være å skape identitet og tilhørighet. En viktig del av dette er å utarbeide et kommunevåpen som er lett gjenkjennelig, og som representerer den nye kommunen på en god måte, sier Sortland.

De fem forslagene er basert på innkomne ideer fra en åpen idekonkurranse som ble gjennomført i fjor høst. I konkurransen kom det inn 147 forslag og Sortland forteller at bidragene de nå sitter igjen med gjenspeiler tankene prosjektgruppa hadde for kommunevåpenet.

Bestemme

Til uka kan du være med på å bestemme hvilke av de fem kommunevåpen-forslagene som skal bli den nye kommunens offisielle.

Til uka blir det en større presentasjon av alle de fem forslagene, før du kan få være med og stemme over det du synes passer best til å representere Senja kommune.

Tranøy, Lenvik, Torsken og Berg slås sammen til Senja kommune fra og med 1. januar 2020.