Fra Botnhamn la de nemlig i vei oppover langs skiløypa i bygda!

Skiløypa i Botnhamn starter ved fotballbanen, og går i en sirkel mot Fiskevatnet og Baltsfjord. Krysset til Husøy befinner seg lenger inn i bygda.

- De fire franskmennene hadde ingen god forklaring på hvordan de hadde klart å ta så feil av veien og forville seg inn i skiløypa. Men på kartet hadde de sett at det gikk flere veier i området, sier bilberger Alic Alvestad i NAF.

Kjørte en kilometer

Franskmennene greide å kjøre én kilometer opp gjennom marka på den harde skaren før de ble stående fast ved Odinbua. De kjørte en liten Mercedes A-klasse personbil med forhjulstrekk.

Bilen ble stående fast etter at de hadde passert ei smal bru over ei elv.

- Det er bare flaks at de ikke har tippet utfor brua med bilen. Hadde de det gjort, kunne det gått skikkelig galt, sier Daniel Hansen som onsdag ettermiddag var og assisterte NAF med traktoren for å få personbilen berget ned fra marka.

- Elvedalen er ganske bratt. Det kunne nok blitt skader, ja, sier Alic Alvestad.

Et oppdrag å huske

Hun har aldri opplevd et lignende oppdrag i sine tre år i bilbergerbransjen.

- Jeg kommer nok til å huske dette. Det viser seg at det er ikke bare i Tromsø turistene forviller seg inn i skiløypene med bilen, ler hun.

- Franskmennene må ha vært helt avsvimt som har klart å feilnavigere så borti hampen. Det burde ha ringt ei bjelle når de så skisporene. Dette skal ikke gå an, sier Daniel Hansen.

De forteller at bergingsoppdraget gikk bra. Etter å ha fått bilen løs rygget Alic Alvestad den ned. Mens bergingsoppdraget pågikk fikk franskmennene ta taxi tilbake til Laukvik der de bor under ferieoppholdet.